Rămâi conectat

Politică Administrație

Ion Dumitrel și Florin Roman, împreună la Paris. Participă la Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene

Bogdan Presecan

Publicat

în

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, respectiv Ion Dumitrel și Florin Roman, vor participa în această săptămână la Adunarea Generală a Ansamblului Regiunilor Europene (ARE), desfășurată în 16-17 mai la Paris, unde se alege conducerea organizației și componența biroului și comisiilor pentru următorii 4 ani.

Cu această ocazie reprezentanții regiunii (județului) Alba în ARE, respectiv ai Antenei ARE de la Alba Iulia, vor avea o misiune cu miză importantă pentru România, respectiv impunerea ca președinte al Comisiei 1 – comisia economică și cea mai importantă din cadrul ARE, pe Marian Vasile, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, cel care la Adunarea ARE din Ucraina a câștigat detașat nominalizarea  pentru această funcție. Este important de știut că rapoartele Comisiei 1 a ARE reprezintă materiale de lucru pentru Comisia Europeană.

Reuniunea este organizată chiar la Consiliul General (consiliul județean) Ile de France – Paris, în cadrul căruia, actualul președinte ARE, Michele Sabbane, al cărui mandat expiră acum, ocupă fincția de vicepreședinte.

Liderii CJ Alba vor ajunge la Paris miercuri și vor reveni în țară sâmbătă.

Judeţul Alba este reprezentat de 11 ani în Ansamblul Regiunilor Europei, o organizaţie independentă a regiunilor şi cea mai largă reţea de cooperare interregională de pe tot cuprinsul Europei, reprezentând 13 organizaţii interregionale şi 250 regiuni din 30 de state.

Noi, vă vom ține la curent cu rezultatele alegerilor desfășurate în cadrul Adunării Generală ARE din 16-17 mai.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea