Iohannis se autoevaluează după prima lună de mandat: Am parcurs primii pași către proiectul “România lucrului bine făcut”

Președintele României, Klaus Iohannis a scris pe pagina personală de Facebook despre demersurile pe care le-a făcut în prima lună de mandat, el arătând că a parcurs primii paşi instituţionali către proiectul ”România lucrului bine făcut”.

”În cele 30 de zile de la preluarea mandatului de Preşedinte al României, am parcurs primii paşi instituţionali către proiectul “România lucrului bine făcut”, a scris Iohannis pe Facebook, la împlinirea primei luni de mandat prezidenţial.

El a enumerat şi temele în direcţia cărora a făcut demersuri, în aceste 30 de zile de mandat.

”Independenţa justiţiei, creşterea bugetului apărării în contextul geopolitic actual, consolidarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, evoluţia admiterii în spaţiul Schengen şi reconfirmarea acţiunilor ferme la nivelul Alianţei Nord – Atlantice sunt doar câteva dintre temele în direcţia cărora am iniţiat demersuri”, a precizat Iohannis.

Preşedintele a transmis, în finalul postării: ”Voi continua acest drum alături de dumneavoastră, printr-un dialog permanent, prin colaborare şi respect faţă de valorile democraţiei”.

Textul de pe Facebook este însoţit de un material video de 35 de secunde, intitulat ”Prima lună de mandat prezidenţial”, care prezintă imagini din principalele acţiuni efectuate de şeful statului, începând cu data de 21 decembrie, când a preluat oficial funcţia de şef al statului.

În imagini apar întâlnirile preşedintelui cu asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, particparea la şedinţa CSM de la începutul lunii ianuarie, ceremonia de numire a noului şef al Statului General Major, Nicolae Ionel Ciucă, prezenţa la Marşul Solidarităţii, de la Paris, alături de liderii europeni, în memoria victimelor atentatului de la săptămânalul Charlie Hebdo, dar şi semnarea Pactului pentru finanţarea Armatei, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, împreună cu toate partidele parlamentare.

Sursa Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Status-Quo 21 ianuarie 2015 at 20:26

Inca nu stim ce am votat.

Prima luna a ”Romaniei lucrului bine facut” e cam cetoasa. Si cam subtire. Numirea lui Mihalache e un semnal prost care arata multe.

Nu prea stim ce face herr Iohannis pentru ca nu ne prea spune. Se intalneste cu Ponta, spre exemplu, si ne spun, amandoi, niste banalitati. Suntem ca pe vremea lu´ Ceausescu – s-a discutat despre intarirea relatiilor bilaterale si dezvoltarea cooperarii reciproc avantajoase.

Cam asta e linistea lu Iohannis. La ce le trebuie prostanilor care ne-au votat sa stie ce discutam noi?

Sustinerile lui de la CSM – adica sanctionarea celor care dau informatii din dosare – sunt marca inregistrata USL. Asta e marea problema a justitiei, herr Iohannis? Ca apar stenograme unde vedem cat de jegosi pot fi unii in tara asta si cum se vand? S-a intamplat ca vreunu dintre aia sa fie declarat basma curata de judecatori? Nu prea stiu cazuri.

Iohannis are multe de demonstrat si multe de clarificat. Mi-e teama ca atunci cand ne vom dumiri despre ce este cu adevarat Iohannis sa nu fim cam dezamagiti. Iar herr Iohannis o s-o incaseze… grupa mare.

toma 22 ianuarie 2015 at 8:48

Numirea lui MR Ungureanu ca ,,sfatuitor de taina,, alaturi de Mihalache ( sef cabinet ) e al doilea bolovan legat de ,,piciorul,, mandatului de presedinte al d-lui Iohanis. In rest, nimic nou sub soare. Pina acum.

Comentariile sunt oprite