Rămâi conectat

Politică Administrație

Iohannis se autoevaluează după prima lună de mandat: Am parcurs primii pași către proiectul “România lucrului bine făcut”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele României, Klaus Iohannis a scris pe pagina personală de Facebook despre demersurile pe care le-a făcut în prima lună de mandat, el arătând că a parcurs primii paşi instituţionali către proiectul ”România lucrului bine făcut”.

klaus iohannis alba iulia32”În cele 30 de zile de la preluarea mandatului de Preşedinte al României, am parcurs primii paşi instituţionali către proiectul “România lucrului bine făcut”, a scris Iohannis pe Facebook, la împlinirea primei luni de mandat prezidenţial.

El a enumerat şi temele în direcţia cărora a făcut demersuri, în aceste 30 de zile de mandat.

”Independenţa justiţiei, creşterea bugetului apărării în contextul geopolitic actual, consolidarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, evoluţia admiterii în spaţiul Schengen şi reconfirmarea acţiunilor ferme la nivelul Alianţei Nord – Atlantice sunt doar câteva dintre temele în direcţia cărora am iniţiat demersuri”, a precizat Iohannis.

Preşedintele a transmis, în finalul postării: ”Voi continua acest drum alături de dumneavoastră, printr-un dialog permanent, prin colaborare şi respect faţă de valorile democraţiei”.

Textul de pe Facebook este însoţit de un material video de 35 de secunde, intitulat ”Prima lună de mandat prezidenţial”, care prezintă imagini din principalele acţiuni efectuate de şeful statului, începând cu data de 21 decembrie, când a preluat oficial funcţia de şef al statului.

În imagini apar întâlnirile preşedintelui cu asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, particparea la şedinţa CSM de la începutul lunii ianuarie, ceremonia de numire a noului şef al Statului General Major, Nicolae Ionel Ciucă, prezenţa la Marşul Solidarităţii, de la Paris, alături de liderii europeni, în memoria victimelor atentatului de la săptămânalul Charlie Hebdo, dar şi semnarea Pactului pentru finanţarea Armatei, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, împreună cu toate partidele parlamentare.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea