Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Popa, Directorul Companiei Transavia a semnat contractul de sponsorizare pentru secţia de chirurgie a Spitalului din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Popa, Directorul General Transavia a finanţat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia cu sume mai mari decât Ministerul Sănătăţii!

Spitalul Alba Iulia05Compania Transavia, liderul pieţei de carne de pui din Romania, va participa alături de Consiliul Judeţean Alba, la modernizarea secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Investiţia finală a acestui proiect se apropie de 500.000 euro, fiind vorba de tot etajul 1 al spitalului.

După ce în cursul ultimilor trei ani, Transavia a sprijinit financiar mai multe secţii din Spitalul Judeţean Alba Iulia, Ioan Popa oferă 400.000 de lei în anul 2014, bani care vor fi viraţi în trei tranşe pentru reabilitarea secţiei de chirurgie. Renovarea şi reabilitarea secţiei a început în anul 2013 cu finanţare de la Consiliului Judeţean în valoare de 29.200 lei. Investiţia va fi continuată cu ajutorul firmei Transavia, iar în 2015 Consiliul Judeţean Alba va aloca suma de 1.973.130, an în care se va termina renovarea.

În primul rând ca beneficiar direct aş vrea să mulţumesc lui Ioan Popa pentru ajutorul substanţial care ni-l oferă, pentru reabilitarea secţiei de chirurgiei, în cadrul acestui spital.  Aici numărul de bolnavi este foarte mare. În secţia de chirurgie se operează în fiecare an peste 4.000 de bolnavi cu diverse patologii: tumori cranio cerebrale, de la operaţii simple până la operaţii de mare complexitate. Este bine venită această finanţare, în acest moment şi renovarea o vom duce la bun sfârşit. Bolnavii noştri vor avea un confort de nivel european, fapt care nu poate decât sa ne bucure. În ultimii ani de când suntem giraţi de CJ Alba şi acest lucru poate fi confirmat de toţi cei de aici spitalul a cunoscut o evoluţie deosebit de favorabilă. Se poate vedea cu ochiul liber: o serie de secţii au fost reabilitate, secţia de oncologie, terapie intensivă, oftalmologie, ORL, pediatrie şi sperăm şi acum vine şi rândul chirurgiei” a spus seful secţiei de chirurgie Dan Pahonţiu.

Ioan Popa nu a avut prea multe cuvinte despre sponsorizare însă a fost „provocat” de jurnalişti de actele de caritate pe care le face. Directorul Transavia şi-a motivat sponsorizarea spitalului pentru că „cel mai rău este atunci când ajungi la medic şi toată lumea are nevoie de sănătate”.

Transavia aloca 1 milion de euro pe an pentru sprijinirea diverselor activităţi, pentru comunitate. Încerc să-i recompensez să le dau ceva înapoi oamenilor câte ceva. Dacă tot am putut, dacă realizez profit, vreau să dau şi eu înapoi, pentru că Dumnezeu mi-a dat mie. Sunt multe solicitări de sponsorizare, însă nu le onorăm pe toate. Nu sunt de acord cu sponsorizarea barurilor şi a petrecerilor în general. Spitalul este o instituţie care deserveşte pe toată lumea. Cel mai rău pentru un om este să ajungă în spital”, a spus Directorul General Transavia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă s-au arătat foarte mulţumiţi de buna colaborare pe care o au cu Compania Transavia. Mai mult decât atât, doctorii de faţă au spus că spitalul a făcut progrese vizibile şi activitatea este mult mai bună de când este subordonat Consiliului Judeţean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea