Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba: O cerere de revocare a hotărârii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar a fost înregistrată la Primăria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba a înregistrat vineri, la Primăria Alba Iulia, o cerere de revocare a hotărârii de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a explicat motivele care l-au determinat să facă acest demers.

Lazăr a explicat că este vorba de hotărârea 149 din 28.04.2017. La data respectivă, Consiliul Local Alba Iulia adopta, în şedinţă ordinară, hotărârea numărul 149 prinvind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia.

„Din păcate, prin adoptarea şi aplicarea acestei hotărâri, scopul instituit de Guvern a fost deturnat tocmai spre aceste practici comerciale şi abuzive, deorece autorităţile locale aplică măsura ridicării autovehiculelor fără a crea noi locuri de parcare. Degeaba vrem să fluidizăm centrul şi noi nu avem unde să parcăm. Astfel, cetăţeanul nu are posibilitatea de a parca pe loc regulamentar, loc creat de autorităţile locale, lucru care este cunoscut şi de administraţia locală, care în loc să ia măsuri de a crea noi locuri de parcare, a ales varianta de a ridica maşinile”, a spus Ioan Lazăr.

Un alt motiv, este preţul exagerat de mare, stabilit tot de administraţia locală, pentru răscumpărarea maşinii ridicate.

Potrivit liderului ALDE, în hotărârea de Guvern se specifica clar la alineatul 1, că ridicarea autovehiculelor reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care poliţistul rutier o poate dispune. Regulamentul, anexa hotărârii acărei revocare o solicită Ioan Lzăr, prevede la articolul 3, ca măsură tehnico-administrativă,  că măsura poate fi dispusă de poliţistul rutier sau poliţistul local. Aşadar, respectiva hotărâre este dată cu încălcarea hotărârii de Guvern în temeiul căreia a fost creată.

„Dacă nu se vor lua măsuri şi hotărârea nu va fi ridicată, voi acţiona Consiliul Local în instanţă şi vom vedea ce se va întâmpla”, a mai precizat Lazăr.

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 22 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 22 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea