Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba: O cerere de revocare a hotărârii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar a fost înregistrată la Primăria Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba a înregistrat vineri, la Primăria Alba Iulia, o cerere de revocare a hotărârii de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a explicat motivele care l-au determinat să facă acest demers.

Lazăr a explicat că este vorba de hotărârea 149 din 28.04.2017. La data respectivă, Consiliul Local Alba Iulia adopta, în şedinţă ordinară, hotărârea numărul 149 prinvind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„Din păcate, prin adoptarea şi aplicarea acestei hotărâri, scopul instituit de Guvern a fost deturnat tocmai spre aceste practici comerciale şi abuzive, deorece autorităţile locale aplică măsura ridicării autovehiculelor fără a crea noi locuri de parcare. Degeaba vrem să fluidizăm centrul şi noi nu avem unde să parcăm. Astfel, cetăţeanul nu are posibilitatea de a parca pe loc regulamentar, loc creat de autorităţile locale, lucru care este cunoscut şi de administraţia locală, care în loc să ia măsuri de a crea noi locuri de parcare, a ales varianta de a ridica maşinile”, a spus Ioan Lazăr.

Un alt motiv, este preţul exagerat de mare, stabilit tot de administraţia locală, pentru răscumpărarea maşinii ridicate.

Potrivit liderului ALDE, în hotărârea de Guvern se specifica clar la alineatul 1, că ridicarea autovehiculelor reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care poliţistul rutier o poate dispune. Regulamentul, anexa hotărârii acărei revocare o solicită Ioan Lzăr, prevede la articolul 3, ca măsură tehnico-administrativă,  că măsura poate fi dispusă de poliţistul rutier sau poliţistul local. Aşadar, respectiva hotărâre este dată cu încălcarea hotărârii de Guvern în temeiul căreia a fost creată.

„Dacă nu se vor lua măsuri şi hotărârea nu va fi ridicată, voi acţiona Consiliul Local în instanţă şi vom vedea ce se va întâmpla”, a mai precizat Lazăr.

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Codru 16 martie 2018 at 13:34

O fapta normală. S-a ajuns sa faci o grămadă de kilometri pana găsesti un loc de parcare. Se învârt masinile una dupa alta, intra in parcări, nu găsesc loc, se reia ciclul, un fel de hopa mitică pe banii oamenilor. Si unde nu era necesar s-a pus interzis. In atatia ani macar de se creau si alte cai de circulatie in oras nu numai cele lăsate de perioada de inainte de 1989.

CIUFU 16 martie 2018 at 16:04

LAZARE VOI DATI LEGI SI TOT VOI CERETI ANULAREA LOR.
NU STII INCA CA NU AI VOIE SA VORBESTI CONTRA REGIMULUI CA TOT CE VINE DE LA VOI E NUMAI BINE PENTRU CEILALTI.
ATENTIE CUM VORBESTI.

App 16 martie 2018 at 18:29

Art. II. — Procedura privind ridicarea vehiculului, prevăzută de Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi de poliţistul local în situaţiile prevăzute la art. 7 lit. h) şi k) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Dan 16 martie 2018 at 20:26

Ciufule de ce mananci rahat?Omul are dreptate,nicaieri in Romania nu platesti 11milioane ptr.o oprire sau stationare neregulamentara.

m 17 martie 2018 at 2:43

procedura prealabila se face in termen de 30 de zile! sti asta sau te lauzi degeaba cu facultatea de drept pe care ai terminat-o cu bilete de avion si mese festive.

Comentariile sunt oprite