Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Lazăr: Felicit candidații ALDE pentru rezultatele bune la alegerile locale. Sunt convins, în toamnă vom dubla scorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Alba Iulia, Ioan Lazăr, a declarat, după scrutinul din 5 iunie, că ALDE a obținut un scor bun la nivel județean, 6,63 la sută, adică trei consilieri județeni, cât și în Alba Iulia, 6,17 la sută, ceea ce înseamnă doi consilieri. Acesta a precizat, însă, că la alegerile din toamnă, având o locomotivă puternică, pe Călin Popescu Tăriceanu, scorul va fi dublat.

Ioan Lazar06”Vreau să-i felicit pe toți candidații ALDE la primării, consilii locale și județene, atât pe cei care au intrat în consilii cât și pe cei care nu ocupă un loc eligibil. Îi felicit pe cei doi primari de la Șpring și de la Noșlac. Am fost foarte aproape de a câștiga la Baia de Arieș, la Ceru Băcăinți, la Valea Lungă, la Șibot. Puteam lua 6 primării”, a spus Lazăr. Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor care au votat ALDE la acest scrutin.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Președintele ALDE Alba Iulia a precizat că spera la un scor cu 2-3 procente în plus, atât la primari, cât și la consilii locale și județene. El a declarat că, în Alba Iulia, o parte dintre votanți s-au îndreptat înspre candidatul independent, Mircea Trifu, care, de altfel, a obținut peste 9 la sută.

Astfel, Lazăr opinează că Trifu a luat din voturile candidatului ALDE, Ovidiu Jidveian, despre care a spus că a obținut un scor slăbuț, 5,48%, raportat la valoarea lui.

PNL a aplicat regula EBA la alegerile europarlamentare.

Ioan Lazăr a vorbit și despre rezultatele PMP-ului la nivel județean. Acesta opinează că s-a aplicat ”regula EBA de la europarlamentare”. Adică foști membri PDL au sugerat unor apropiați să-i voteze și pe PMP-iști, pentru Traian Băsescu, așa cum se zvonește că Elena Băsescu când a candidat independent pentru Parlamentul European ar fi fost ajutată de pedeliști.

”Liderul Ion Dumitrel, spre exemplu, a sugerat unor apropiați, să îl ajute și pe Traian Băsescu să ia un scor bun. Candidatura PMP-ului a fost candidatura Elenei Băsescu ca independent la europarlamentare”, a arătat Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea