Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr: ”De ce pentru unii se pot cumula pensiile cu salarii, iar pentru elevii excepționali nu se pot cumula mai multe burse?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a anunțat în conferința de presă de luni că va propune parlamentarilor din coaliție inițierea unui proiect legislativ prin care elevii cu rezultate deosebite să poată cumula mai multe burse.

Liderul ALDE Alba a precizat că i-a fost adusă la cunoștință de către Mircea Trifu, președintele Asociației Acțiunea pentru Alba, situația prin care trec în acest moment mai mulți tineri excepționali din Alba Iulia nevoiți, din cauza legii existente, să aleagă doar una dintre bursele care li se oferă.

”Nu mi se pare corect ca un elev să nu poată cumula mai multe burse, iar un pensionar să poată să cumuleze pensia și salariul. Ies la pensie la o anumită vârstă, unii mai devreme, alții mai târziu, majoritatea sunt cei de la Stat, se angajează din nou, chiar si la Stat, și ei pot să-și cumuleze pensia cu salariul și chiar cu primele. Iar un elev care primește o bursă la fizică dar este bun și la matematică, nu poate, trebuie să opteze pentru una dintre ele deși sunt doar undeva la 100 de lei, deci sume destul de mici. Ar trebui ca parlamentarii noștri să se aplece și asupra acestor probleme și sper ca această propunere să fie luată în seamă”, a declarat Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea