Ioan Lazăr, ALDE Alba: Nu de câte ori plouă e de vină primarul Hava. Susțin proiectul care prevede interzicerea animalelor în gospodăriile din Alba Iulia

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a vorbit despre un subiect de actualitate pentru muncipiul Alba Iulia și anume proiectul prin care se vrea interzicerea creșterii păsărilor de curte, dar și altor animale în oraș.

„Mare contestatar l-am văzut pe consilierul Mircea Trifu care este foarte activ în Consiliul Local. Acestuia i s-au alăturat și consilieri PSD, care spuneau că domnul primar este de vină pentru acest proiect. Și eu am contestat hotărârile pe care nu le-am considerat bune pentru cetățeni. Dar nu de câte ori plouă e de vină primarul Hava. Nu mi se pare normal ca în oraș să se crească găini, rațe și alte animale.

ELIT

Am și eu o fermă de animale, sunt de acord cu creșterea lor, dar nu în oraș pentru că fac mizerie, miros, iar Alba Iulia tinde să devină un oraș important în țară și nu mi se pare normal ca găinile să cotcodăcească și porcii să facă mizerie prin oraș.

Eu susțin acest proiect să nu se mai crească animale în oraș, inclusiv găini”, a spus Ioan Lazăr.

Mihail David - 2020

Proiectul de hotărâre, aflat în dezbatere publică, vizează amenzi pentru cei care vor crește animale și păsări – găini, rațe sau gâște etc – în propriile gospodării, dacă nu se află în Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa sau Partoș.

Astfel, dacă proiectul va trece de votul consilierilor locali cei care locuiesc în Centru, Cetate sau alte cartiere, vor primi amenzi dacă vor crește păsări. În Alba Iulia sunt multe gospodării în care oamenii, în mare parte cei vârstnici, cresc găini, ”pentru a avea un ou de casă”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

Dorin 15 iunie 2018 at 14:17

In oras avem zona A si B in care s-ar putea aplica. Zona C insa nu e diferita deloc de Barabant, Oarda etc. Gospodariile aici au 500-1000-2000 mp. Nu miroase de la 10 gaini. Treaba trebuie studiata putin si vazut despre ce-i vorba. Se poate limita numarul pasarilor, ca sa nu faci ferme si sa miroase….E usor sa stai pe balcon ca smecheru asta de la Alde si sa fi expert pe tot orasul. fara nici un fel de studiu. Merge pe linia partidului si partenerilor – nasti legi la foc continuu fara nici un studiu de impact si fara norme de aplicare. Ca sa te simti si tu util…ca altceva nu-ti iese in viata profesionala sau personala. Cam asta e tiparul politicianului

Dana 15 iunie 2018 at 23:03

Dar albine se pot tine in Zona A?cei care suntem terorizati de albinele vecinilor ce facem?!ne intra pur si simplu in casă!

albanez 16 iunie 2018 at 8:53

Tiganimea in care zona intra? La cate animale sunt pe acolo ….

Comsa Rodica Maria 17 iunie 2018 at 2:54

Nici eu nu sunt de acord cu cresterea animalelor si a pasarilor in centrul orasului, nici chiar cu caini si pisici. Vordesc despre curtile si gradinile de pe str. Motilor,cu blocuri in spate si de o parte si de alta a strazii si la doi pasi de Primarie.Toate geamurile si balcoanele de la blocuri dau in curtile cu pricina.Avem noroc totusi ca nu mai avem nevoie de ceas desteptator.Ne trezesc cocosii! Dar ne mandrim ca traim in cealalta capitala a tarii.As propune de asemenea,ca nici in apartamentele din bloc sa nu se mai dea voie sa tina oamenii,caini si pisici,care-i deranjeaza si pe copii,batrani si bolnavi.Cu respect,

codru 18 iunie 2018 at 15:28

Dacă nu mai avem albine nu mai avem polenizare…, fructe!
Și eu aș fi de acord cu stârpirea muștelor, țânțarilor!
Să lăsăm consilierii să decida!

apoliticul 18 iunie 2018 at 19:25

Cum adica nu e de vina HAVA cand ploua ?Cine basca mea e primar de vreo 22 ani ?
O fi de vina vremea nu ?
iI ceea ce priveste animalele trebuie sa fie o diferentiere intre centru si periferie.Nu poti sa interzici unuia din Partos sa nu tina cateva gaini sau un porc.

andrei 19 iunie 2018 at 8:55

S-a trezit taranul domn de oras!

un cititor 19 iunie 2018 at 9:16

Tara arde si babele se piaptana. Sunt atatea probleme atat in tara cat si in urbea in care traim cu mult mai importante si necesare nu de acum ci de ceva timp dar nu intereseaza pe nimeni. Acum ne doare si e de siguranta nationala cresterea pasarilor si sa mai voteze inca o zi libera……Dar probabil cu asta ne muta atentia in alta parte ca sa uitam de problemele adevarate.

Un PSD-ist 19 iunie 2018 at 9:41

Domnule Ioan Dirzu, rupeti alianta politica locala cu derbedeul de Lazar. Utitati ce face,s-a dat cu morsa aurie!
Huooo!!!
Jos cu ALDE! SA MERGETI LA PDl!!!

laita chioru 19 iunie 2018 at 10:20

Iar ne da lectii analfabetul asta de Lazar? Cum le stie el pe toate! Sigur are ceva de manarit de il pupa pe Hava! Iar Havelul sef se crede parlament european nu alta! Zmeul Zmeilor…Ne-am saturat de ei!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...