Rămâi conectat

Politică Administrație

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Am rezerve că Monumentul Unirii va fi terminat la timp. Modul cum decurg evenimente este un ȘANTAJ la adresa desfășurării Zilei Naționale a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre stadiul lucrărilor din Parcul Unirii din Alba Iulia, arătându-și îngrijorarea că acestea nu vor fi terminate la timp.

„Dacă până acum am tras speranțe că monumentul Unirii va fi finalizat pănă la 1 decembrie și am fost optimist, astăzi nu mai sunt atât de sigur, am rezerve că acesta va fi terminat. Am văzut și în presa locală un semnal de alarmă tras de scultopul Buculei, cel care a proiectat acest monument. Și dânsul se arată foarte îngrijorat.

ALDE Alba consideră că modul cum decurg aceste evenimente este un ȘANTAJ la adresa desfășurării zilei naționale a României.

Fiecare aruncă pisica moartă în curtea celuilalt. Scultorul Buculei aruncă vina pe administrația locală și pe constructor, constructorul tace, iar primăria este mai puțin implicată, dar scoate capul și acuză mai mult pe antreprenorul principal, pe sculptor. Adevărul este undeva la mijloc, zic eu. Chiar dacă proiectul a fost dat în lucru cu întârziere, atât sculptorul cât și administrația locală au tras de timp pentru a mai „suge” bani de la Ministerul Culturii.

Cei doi, mai ales constructorul din Alba, încearcă să ia cât mai mulți bani. Am înțeles că sunt ceva lucrări neprevăzute, au făcut și o grevă că nu și-au primit banii la timp.

Majoritatea lucrărilor din județ sunt făcute cu firmele de casă ale primăriei. Pe zeci de lucrări au primit foarte mulți bani, au fost realizate cu materiale de proastă calitate, au mărit devizele. Ar trebui verificate din urmă firmele de casă ale PD-ului, iar dacă acum este o situație extremă, instituțiile abilitate, pe lângă a cerceta aceste lucrări, ar trebui să vadă care sunt vinovații dacă lucrarea nu va fi gata de 1 decembrie. De asemnea, ar trebui să verifice cum au gestionat primăria și Consiliul Județean lucrările cu firmele lor de casă.

Când s-a pus problema alocării banilor pentru acest monument, Florin Roman a încercat să declanșeze o grevă a foamei. Acum, după ce banii s-au alocat, cred că ar fi indicat ca dânsul și ceilalți parlamentari, dacă nu greva foamei, să facă ceva pentru a nu ne face de rușine când Alba Iulia va fi invadată de musafiri.

Am fost revoltat când cei de la UDMR au spus că nu vor participa și nu vor sărbători cu tricolorul la cingătoare, dar cred că ar putea să vină și dânșii să participe la marea sărbătoare națională.

Dar dacă în parcul Unirii, unde se desfășoară întreaga sărbătoare va fi tot un șantier, atunci să ne fie rușine nouă, românilor și celor care sunt răspunzători de acest șantaj la adresa Zilei Naționale a României”, a declarat Ioan Lazăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea