Ioan Lazăr, ALDE Alba: Am rezerve că Monumentul Unirii va fi terminat la timp. Modul cum decurg evenimente este un ȘANTAJ la adresa desfășurării Zilei Naționale a României

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ioan Lazăr, liderul ALDE Alba a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre stadiul lucrărilor din Parcul Unirii din Alba Iulia, arătându-și îngrijorarea că acestea nu vor fi terminate la timp.

„Dacă până acum am tras speranțe că monumentul Unirii va fi finalizat pănă la 1 decembrie și am fost optimist, astăzi nu mai sunt atât de sigur, am rezerve că acesta va fi terminat. Am văzut și în presa locală un semnal de alarmă tras de scultopul Buculei, cel care a proiectat acest monument. Și dânsul se arată foarte îngrijorat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

ALDE Alba consideră că modul cum decurg aceste evenimente este un ȘANTAJ la adresa desfășurării zilei naționale a României.

Fiecare aruncă pisica moartă în curtea celuilalt. Scultorul Buculei aruncă vina pe administrația locală și pe constructor, constructorul tace, iar primăria este mai puțin implicată, dar scoate capul și acuză mai mult pe antreprenorul principal, pe sculptor. Adevărul este undeva la mijloc, zic eu. Chiar dacă proiectul a fost dat în lucru cu întârziere, atât sculptorul cât și administrația locală au tras de timp pentru a mai „suge” bani de la Ministerul Culturii.

Cei doi, mai ales constructorul din Alba, încearcă să ia cât mai mulți bani. Am înțeles că sunt ceva lucrări neprevăzute, au făcut și o grevă că nu și-au primit banii la timp.

Majoritatea lucrărilor din județ sunt făcute cu firmele de casă ale primăriei. Pe zeci de lucrări au primit foarte mulți bani, au fost realizate cu materiale de proastă calitate, au mărit devizele. Ar trebui verificate din urmă firmele de casă ale PD-ului, iar dacă acum este o situație extremă, instituțiile abilitate, pe lângă a cerceta aceste lucrări, ar trebui să vadă care sunt vinovații dacă lucrarea nu va fi gata de 1 decembrie. De asemnea, ar trebui să verifice cum au gestionat primăria și Consiliul Județean lucrările cu firmele lor de casă.

Când s-a pus problema alocării banilor pentru acest monument, Florin Roman a încercat să declanșeze o grevă a foamei. Acum, după ce banii s-au alocat, cred că ar fi indicat ca dânsul și ceilalți parlamentari, dacă nu greva foamei, să facă ceva pentru a nu ne face de rușine când Alba Iulia va fi invadată de musafiri.

Am fost revoltat când cei de la UDMR au spus că nu vor participa și nu vor sărbători cu tricolorul la cingătoare, dar cred că ar putea să vină și dânșii să participe la marea sărbătoare națională.

Dar dacă în parcul Unirii, unde se desfășoară întreaga sărbătoare va fi tot un șantier, atunci să ne fie rușine nouă, românilor și celor care sunt răspunzători de acest șantaj la adresa Zilei Naționale a României”, a declarat Ioan Lazăr.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

dolfi 28 octombrie 2018 at 17:10

acela-i monument? nu spune nici o poveste, nimic! Ma asteptam sa fie imortalizate niste figuri umane -tarani, oraseni, etc. din 1918. Noile generatii vor fi cetateni ai planetei si nu vor sti cum aratau stra-strabunicii lor care au participat la Marea Unire. Mai bine punem o mizerie care aminteste de mausoleul lui Dej sau de fantana aia arteziana nasoala din fata de la Cinema Dacia.
Dar na, daca a mers odata cu celebrul Electromotor, se pare ca merge si a doua oara

Cetateanul Turmentat 29 octombrie 2018 at 8:11

Sincer vă spun ca sunt patriot, iar ziua de 1 Decembrie este ziua mea favorită din an, dar la cum merg treburile …
Sunt curios ce ar vota lumea dacă se va face un refendum dacă să se despartă Transilvania de restul tării.

Comentariile sunt oprite