Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu și Ovidiu Jidveian, candidații PSD la parlamentare – Radu Coclici a fost ”mazilit”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*În USL Alba excepția a devenit regulă. Deputatul Radu Coclici, favorit la nominalizare, conform protocolului potrivit căruia parlamentarii în funcţie au întâietate pe colegiul pe care îl ocupă, a pierdut la votul secret

PSD Alba și-a stabilit candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie în ședința Comitetului Executiv Județean ce s-a încheiat în urmă cu foarte puțin timp.

Cei 38 de delegaţi prezenți i-au desemnat, prin vot secret, pentru a candida la Camera Deputaților pe Ioan Dîrzu – preşedintele PSD Alba, copreşedinte al USL Alba (cu 31 de voturi ”pentru” și 7 abțineri) şi Ovidiu Jidveian – preşedintele executiv al PSD Alba (30 de voturi ”pentru, 1 ”împotrivă” și 7 abțineri). Cei doi vor candida, cel mai probabil, pe colegiile de deputați: Apuseni – Teiuş respectiv, Sebeş – Blaj.

În ceea ce privește candidatura deputatului Radu Coclici care, potrivit protocolului din USL ar fi trebuit să fie favorit pe colegiul în care activează în prezent, se pare că social-democrații din Alba au decis să urmeze exemplul colegilor liberali din USL și să nu-i ofere sprijinul pentru un nou mandat. La votul de astăzi Coclici a avut un singur susținător (1 vot ”pentru”), 30 ”împotrivă” și 7 abțineri.

Colegii din PSD Alba au decis, prin vot secret, desemnarea a doi candidaţi pentru alegerile parlamentare. Obiectivul asumat de către Comitetul Executiv Judeţean al PSD Alba este ca împreună să obţinem victoria pe ambele colegii deoarece considerăm că judeţul Alba trebuie să vină cu forţe proaspete în parlamentul ţării, cu oameni capabili să reprezinte interesele cetăţenilor în guvernarea USL condusă de preşedintele PSD Victor Ponta”, a declarat Ioan Dîrzu.

Bătălia internă este un act democratic. Bătălia reală de-abia acum începe. Ne așteaptă pe toți candidații USL un moment deosebit de important – alegerile parlamentare pe care suntem siguri că le vom câștiga”, a spus, la rândul său, Ovidiu Jidveian.

Potrivit reprezentanților PSD Alba, Colegiul Senatorial nr.2 va rămâne, confrom protocolului, la UNPR care, cel mai probabil îl va desemna drept candidat pe Nicolae Dobra, iar Colegiul de Deputați Aiud – Ocna Mureş a fost cedat liberalilor, în schimbul Colegiului Sebeș – Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea