Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu, PSD Alba: România este pe primul loc în UE la atragerea finanțărilor pentru agricultură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În guvernarea PSD, România redevine o redutabilă forță agricolă în UE. Într-o singură zi, peste 100.000 de fermieri au primit subvențiile.

99,61% ! Acesta este nivelul pe care l-a reușit România în privința banilor europeni atrași pentru plățile directe în agricultură. Din 1,801 miliarde de euro alocați, guvernarea PSD – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – a adus în țară 1,793 de miliarde de euro, ceea ce situează România pe primul loc în UE, în privința subvențiilor agricole directe acordate din finanțările europene.

Este rezultatul unei foarte bune organizări, dar mai ales al deciziei și determinării politice de a face o prioritate strategică din sprijinirea dezvoltării agriculturii românești. Rezultate extraordinare se înregistrează și în privința finanțării europene a proiectelor din PNDR2 – Programul Național de Dezvoltare Rurală. La 15 Octombrie, când s-a închis exercițiul financiar anual (2017-2018), România reușise să atragă 1,2 miliarde de euro, pe această componentă, și să realizeze integral obiectivul pe care și-l propusese!

Acum este în plină derulare acordarea subvențiilor în avans, pentru campaniile agricole 2018-2019. Sunt înscriși 866 000 de fermieri. În prima zi au fost făcute plăți de peste 28 de milioane de euro și astfel au fost onorate solicitările de plată pentru mai mult de 100 000 de fermieri. Până la 1 Decembrie toți cei care au solicitat subvenție își vor primi banii.

De la 1 Noiembrie vor începe plățile pentru sprijinul acordat crescătorilor de oi și de capre, iar de la 1 Decembrie se achită subvenția pentru taurine!

Declarațiile  defăimătoare ale opoziției vizavi de activitatea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sunt lamentări deplorabile și o expresie a neputinței de a se ridica la standardele de calitate în politicile pe agricultură impuse de echipa ministrului Daea. Le place sau nu, domnul Daea rămâne cel mai performant ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani. Subvențiile în agricultură, reinstalarea sistemului de irigații, despăgubirea fermierilor pentru pagubele cauzate de pesta porcină africană sau susținerea guvernamentală pentru  produsele deficitare sunt măsuri care vorbesc de la sine.

Împreună cu experții în agricultură, cu fermierii, cu asociațiile profesionale și cu echipa guvernamentală, Partidul Social Democrat repune agricultura românească pe picioare, adaptată la cerințele anului 2018. Acesta este angajamentul și crezul nostru pentru români!

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea