// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ioan Dîrzu, PSD Alba: Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Președintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR

Președintele României este garantul respectării Constituției și legilor țării. Astfel Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși, încă actual procuror șef DNA.

Dacă se dorește cu adevărat o luptă anticorupție în România, și nu un sistem de privilegii, trebuie să înțelegem cu toții că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituție credibilă și avem o problemă de monopol de putere.

Sunt sigur că Președintele României va respecta Constituția și nu se va lăsa păcălit de anarhiștii din PNL și USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR. Am văzut zilele astea instigări la violențe, îndemnuri de a se incendia sau ataca sediul CCR. Dacă asta înseamnă opoziție sau dacă Președintele legitimează astfel de discursuri, înseamnă că suntem în ajunul unei lovituri de stat.

Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani. Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil.  Pe această cale, solicit președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE. Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele  de natură  constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României. Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional.

Ioan Dîrzu

Deputat al Partidului Social Democrat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

17 Răspunsuri la Ioan Dîrzu, PSD Alba: Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Președintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR

 1. Titirca inima rea 04.06.2018 la 4:19

  Mai seful proletarilor, uite am sa-ti dau eu un scenariu: presedintele nu o va inlocui pe Kovesi, iar voi hotilor si incompetentilor nu veti reusi sa-l suspendati pe presedinte!

 2. Ionela 04.06.2018 la 7:52

  Foarte bine faceți!

 3. Ramona 04.06.2018 la 7:53

  Mult succes domnule Dîrzu..

 4. Ionel 04.06.2018 la 7:53

  Asa va vrem luati atitudine!

  • Sorin 04.06.2018 la 12:40

   Cred c-ai vrut sa spui —- altitudine , nu ??

 5. Costel 04.06.2018 la 8:25

  Visul vostru. ..
  Suspendarea lui Iohanis….si ..poate să il puneți pe damboviteanu mustacios!!!
  Cosmarul României! !

 6. Florin Popescu 04.06.2018 la 9:10

  Poate ar trebui să i se amintească domnului parlamentar Dîrzu că nu este nevoie de nicio semnătură din partea cetățenilor pentru suspendarea președintelui. Președintele este suspendat de Parlamentul României iar apoi se organizează referendum pentru demiterea acestuia. Cam greu cu Constituția României domnule parlamentar.

 7. dolfi 04.06.2018 la 10:24

  Tovule, sa contabilizezi si flegmele pe care le primesti, iar separat in alta coloana, eventualele cucuie!

 8. Alex 04.06.2018 la 11:04

  Nu stiam ca si ardelenii au minte de ,,mitici”.

 9. Ghita 04.06.2018 la 11:29

  Tu vorbesti de sistemul de privilegii, pai mai nulitate absoluta ce esti, nu a-ti facut voi, pesedeii, un sistem de privilegii care favorizeaza gasca voastra de mafioti si pe cei aflati in solda mafiotilor (ccr, jandarmeria, politia, judecatorii corupti, etc.) in detrimentul celor care muncim si platim cele mai mari taxe si impozite din UE, CELE MAI MARI PRETURI LA CARBURANT, CURENT, GAZ, ca sa va puteti da voi salarii si privilegii astronomice. A-ti facut poporul sluga voastra, milogul vostru, bataia voastra de joc. Parazitule si nerusinatule, gandeste-te ca o sa iasa lumea in strada sa-si faca dreptate. Sinteti cea mai mare calamitate care s-a abatut peste tara asta, nu turcii, nu tatarii, cum ati furat si ati distrus voi in 30 ani nu a facut-o nimeni. Si mai grav ca ati furat si viitorul copiilor nostri, nemernicilor!

 10. Haules Baules 04.06.2018 la 11:32

  Vad la tv ca am ajuns din nou la stiri, multumita pacaliciului asta. Bravo, Darzule! Tot ciuca bataii o sa fiti in Alba.

 11. Sorin 04.06.2018 la 12:43

  Si daca noi strangem mai multe semnaturi, impotriva suspendarii ?? Veti face cum ati mai facut ?? Ale voastre sunt bune, ale noastre sunt doar consultative ?
  Suspendarea înseamnă declanșarea unui referendum de demitere a șefului statului. Au curaj sa faca referendum ??

 12. albanez 04.06.2018 la 12:57

  Nu cred ca e nevoie, sunt sigur ca presedintele o va suspenda pe tuta aia.

 13. uratu 04.06.2018 la 13:45

  Darzu si Roman sunt platiti sigur de redactia ziarului Unirea in functie de numarul de comentarii!! Toata ziua au cate o prostie de spus, ca Tony Poptamas. Daca n-ar fi comentarile la postarile lor zilnice, ce dracu am citi in ziar?

 14. adrian 06.06.2018 la 0:08

  Chiar Maria Ta ??? Pai munca nu e buna, domnu, ca daca era buna, o luau ciocoi ca matale…

 15. adrian 06.06.2018 la 0:12

  Hai, mai tovarsai, incercati, sa vedem ce pret platiti pentru esec… va fi mare, va curge nu cerneala, ci lacrimi vor curge.. Laaacrimi, de dureeere, ca prezidentul nu piereeee…

 16. Esti jalnic, Dirzule! 06.06.2018 la 13:42

  O minima decenta te-ar obliga sa te suspenzi singur. Din Parlament. Valoarea ta, la fel cu cea a multora din tovarasii tai, nu intrece valoarea costumului pe care-l imbraci..