Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ioan Dîrzu: Introducerea cardului de sănătate permite reducerea prețului la medicamente cu până la 20 la sută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Introducerea cardului național de sănătate permite reducerea prețului la medicamente cu până la 20 la sută a precizat, joi, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Ioan Dirzu03”O măsură care nu ar trebui să treacă neobservată și a fost mult controversată în presă este reducerea la medicamente. Sigur, nu ne putem bucura că românii sunt consumatori de medicamente și dacă simt o ușoară durere, imediat, apelează la farmaciile care parcă sunt din ce în ce mai multe. Important e că introducerea cardului a permis reducerea costului la medicamente cu până la 20 la sută. Această măsură, după prima lună, dă roade. 100 de milioane de lei înseamnă economie enormă pentru țară, pentru Ministerul Sănătății, și trebuie specificat, banii nu pleacă în protecție socială ci rămân în cadrul Ministerului”, a spus deputatul social-democrat.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a spus că au fost făcute economii de 100 de milioane de lei, într-o lună, prin introducerea cardului național de sănătate.

Numărul serviciilor medicale raportate în mai, prima lună de utilizare a cardului, a scăzut semnificativ şi, implicit, s-au redus cheltuielile, a mai precizat Bănicioiu. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea