Ioan Dîrzu: Guvernul României alocă fonduri pentru persoanele afectate de inundații, repararea drumurilor și reabilitarea infrastructurii serviciilor comunitare

Urmare a unei întrebări adresate Ministerului Afacerilor Interne cu privire la situația inundațiilor din județul Alba, aflăm că județul Alba va primi fondurile necesare și suficiente de la Guvernul României pentru repararea prejudiciului produs de inundații locuințelor, drumurilor publice și serviciilor de utilitate publică. În cazul în care este nevoie de o suplimentare sau de lucrări mai ample, Autoritatea coordonatoare și de management a FSUE din cadrul Secretariatului General al Guvernului, va accesa Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene astfel încât niciun cetățean să nu rămână nedespăgubit în urma inundațiilor devastatoare.

Ministerul Afacerilor Interne a constituit, conform Ordinului nr. 1422/192/2012, 5 comisii de evaluare a pagubelor produse în urma fenomenelor hidro-meteorologice  periculoase ce au avut loc în județul Alba și care, în prezent, desfășoară activități specifice în teren. Evaluarea estimativă a pagubelor se va realiza  după finalizarea activităților în teren și centralizarea informațiilor rezultate, precum și în urma întocmirii rapoartelor sinteză și aprobării acestora de către președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Guvernul României va aloca de urgență tuturor autorităților administrației publice locale din județul Alba fondurile necesare  readucerii la starea de normalitate a căilor de comunicație și a rețelelor de utilitate publică afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase care au avut loc pe teritoriul județului Alba.

La data de  09.07.2018, Instituția Prefectului Județului Alba a transmis, atât MAI, cât și către MDRAP, proiectul Hotărârii Guvernului , însoțit de nota de fundamentare, Hotărârea CJSU Alba nr. 9/08/07/2018 și restul documentației aferente, prin care se validează și se aprobă pagubele provocate de inundațiile din luna iunie 2018,  asupra unor obiective importante și prioritare de pe raza județului Alba,  în valoare de 7086,82 mii lei.

Autoritățile administrației publice centrale de la București și Instituția Prefectului Județului Alba se vor asigura în permanență de reabilitarea zonelor și obiectivelor afectate de inundații, în mod obiectiv, profesionist și cu rapiditate. Până la celebrarea Centenarului Marii Uniri, trebuie să ne asigurăm că lucrurile sunt la fel ca înainte de inundații, chiar mai bine. Personal mă voi deplasa acolo unde sunt probleme, unde primarii și alte autorități nu cooperează, și voi cere prefectului și Guvernului să ia măsuri pentru accelerarea lucrărilor de reabilitare.

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Fara penali 31 iulie 2018 at 16:08

Campania „Fără Penali în funcţii publice” a strâns până în prezent 450.000 de semnături şi va continua în următoarele două săptămâni cu o caravană care va parcurge 12 judeţe pentru atingerea ţintei de 500.000 de semnături.

ANRE-1 august 1 august 2018 at 10:13

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici a crescut de astăzi cu 5,83% . Multumim psd!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...