Rămâi conectat

Curier Județean

Invitaţie la neuitare, din partea Asociaţiei „Supremă Recunoştinţă”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În data de 22 octombrie 2011, Asociaţia „Supremă Recunoştinţă” din România organizează, ca în fiecare an, începând din 2006, comemorarea victimelor terorii comuniste. Cu prilejul acestei comemorări, asociaţia mai sus amintită organizează, la Casa de Cultură „Drăgan Munteanu” din Deva, o sesiune de comunicări ştiinţifice, cu tema „Victime ale terorii comuniste pe teritoriul României Mari. Au fost anunţate următoarele comunicări: lHolocaustul Roşu (crimele comunismului internaţional)- dr. Florin Măthescu, din Essen (Germania); lVictime ale terorii comuniste în Basarabia şi Bucovina de Nord- prof.univ.dr. Gheorghe Buzatu; lRezistenţa armată anticomunistă din munţii României- prof. Marcel Mateescu, Turnu Severin; lÎnchisoarea elitei româneşti- prof.dr. Nuţu Roşca, Sighetu Marmaţiei; lDeportarea în Bărăgan- prof. Ileana Mateescu, Turnu Severin; lProfanarea învăţământului românesc- prof.univ.dr. Andrei Marga; lCalvarul femeii române- Aspazia Oţel Petrescu, Roman; lMişcarea legionară sub şenilele celei de a treia dictaturi, dictatura comunistă- ing. Mircea Tarcea, Hunedoara; lPreoţi în închisorile comuniste- prof. Liorean Banciu, Brad; lRelatări despre revoltele ţărăneşti din România, în perioada colectivizării forţate- dr. Ilarion Ţiu, Bucureşti; lDeportarea românilor de etnie germană în lagărele de muncă forţată din fosta URSS- prof. Marilena Draia, Călan; lDistrugerea elitei militare române- prof. Gheorghe Apostol, Hunedoara.
Sesiunea de comunicări ştiinţifice se va desfăşura în Sala Mare a Casei de Cultură „Drăgan Munteanu”, din Deva, sâmbătă, 22 octombrie, între orele 10.00- 17.00. În zilele de 21 şi 22 octombrie, între orele 10.00- 17.00, în holul mare al Casei de Cultură „Drăgan Munteanu” se va desfăşura un târg de carte inspirată din patimile îndurate de români în puşcăriile comuniste.  (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: 60 de șoferi, testați joi pentru alcool și droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: 60 de șoferi, testați joi pentru alcool și droguri În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea