Investitori din alte judeţe, interesaţi de afaceri în spaţiile din Cetatea Alba Carolina

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat un PUD pentru amenajarea în şanţurile de Nord a unui spaţiu de creaţie, de expunere şi bistro

 Interesul agenţilor economici pentru generoasele spaţii care „se ascund” în Şanţurile Cetăţii se arată unul crescut. Aceştia au indentificat prin mijloace proprii spaţii interioare ascunse în măruntaiele zidurilor medievale şi doresc să le pună în valoare. Vestea despre licitaţia ce urmează să aibă loc pentru spaţiile neocupate din şanţurile Cetăţii pare să fi depăşit graniţele judeţului de vreme ce administratorii unei societăţi care îşi are sediul tocmai în Braşov – Breasla SRL, au pus ochii pe un astfel de spaţiu, în suprafaţă de 2.054 mp, pe care îl doresc transformat în spaţiu expoziţional, de creaţie şi bistro. Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat recent Planul Urbanistic de Detaliu propus pentru caponiera dintre bastionul Carol şi bastionul Sf. Michael, situată în partea de nord-vest a zonei interioare a fortificaţiei de tip Vauban. Este vorba practic de un tunel care străbate zidul Cetăţii şi care are două intrări, fie din strada Păcii, din apropierea Bibliotecii Batthyaneum, fie din şanţurile de Nord, din zona grădinii japoneze.
Caponiera este compusă din trei spaţii interioare semiîngropate în pământ. Spaţiul are nevoie de investiţii în restaurare, dar şi de racordare la toate tipurile de reţele publice de echipare edilitară existente în zonă. Spaţiul vizat face obiectul regulamentului de funcţionare adoptat în această toamnă de consilierii locali din Alba Iulia privitor la funcţionarea spaţiilor din Şanţurile Cetăţii. Pe baza acestui regulament din cele 15 spaţii disponibile existente în Şanţurile Cetăţii, jumătate vor fi scoase la licitaţie, inclusiv cele pentru care contractele cu foştii proprietari au fost reziliate din cauză că aceştia nu şi-au îndeplinit îndatoririle din contract. Inclusiv spaţiul din caponieră pentru care S.C. Breasla SRL Braşov a elaborat PUD va fi supus procedurii licitaţiei publice. Doritorii vor fi însă obligaţi să amenajeze acolo spaţiu expoziţional, de exepunere şi bistro. Până atunci se va lămuri şi situaţia juridică a firmei din Braşov care, potrivit unei hotărâri publicată în Monitorul Oficial al României din 3 martie 2010, are activitatea suspendată pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 3 decembrie 2009. (I.P.)

ELIT

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

nihil sine herodot 7 noiembrie 2011 at 21:39

Se va rezolva simplu licitatia. In caietul de sarcini se va trece obligatia ca firma ofertanta sa aiba activitatea suspendata, sa fie din Brasov si sa aiba pile la primarie:)
In ce calitate a propus SC BREASLA PUD-ul? Ca sa obtina PUD-ul trebuia sa aiba un drept de proprietate asupra imobilului. Nu orice venit de pe strada face PUD pentru proprietatea altuia !!
Primaria Alba Iulia este un cuib in care viermuieste coruptia !!

matei 7 noiembrie 2011 at 22:01

Se rezolva! Se trece in caietul de sarcini ca la licitatie au voie sa participe numai firmele cu activitatea suspendata din Brasov si care au P.U.D

Intrebare fara raspuns (deocamdata) este cum a obtinut SC BREASLA SRL un PUD pentru un imobil care nu este al ei? Imobilul respectiv face parte din Cetate si este proprietatea primariei. Numai proprietarul poate cere un P.U.D.
Daca se duce orice cetatean sa ceara aprobarea unui P.U.D pentru un imobil al primariei il scoate Hedviga afara din primarie cu politia si isi face cornete de seminte din „P.U.D”-ul lui

Sa aiba legatura aprobarea P.U.D.-ului cu relatia de iubire a patronului acestei firme inexistente cu o tinara arhitecta din Alba Iulia foarte bine situata? Sa insemne P.U.D Pila Urbanistica de Detaliu? (Apropos…P.U.Z nu exista pentru Cetate..de unde a aparut un P.U.D?)

Este o tema de reflectie pentru DNA…….la care se aduna tot mai multe dosare:)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...