Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Investiții de sute de mii de euro la Daia Română: bază sportivă, parc verde și parc fotovoltaic

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, respectiv Ion Dumitrel și Florin Roman, au vizitat astăzi șantierul deschis la Daia Română pentru lucrările de aducțiune cu apă potabilă a localității și locațiile unde primăria comunei are în curs de impementare mai multe proiecte de investiții care se ridică la câteva sute de mii de euro.

Este vorba despre o nouă bază sportivă finantata de Primăria Daia Română cu 56.000 de euro, un parc verde cu locuri de joaca pentru copii – investițe care se ridică la 600.000.de lei finanțați din Fondul de Mediu și un parc fotovoltaic pe o suprafață de circa 9 ha de teren, care va asigura localității gratuitatea iluminatului stradal si dar a iluminatului instituțiilor publice din comună. Primăria va primi si o cota parte din suma rezultată în urma valorificării energiei verde produse.

“La Daia Romana, pe terenul din spatele primarului se construiește un parc superb, care va fi o oaza de verdeata si pomi, locuri de joaca pentru copii. Investiția este cifrata la 6 miliarde de lei vechi, un proiect finantat din Fondul de Mediu. In spatele acestui parc se pun bazele unui parc fotovoltaic pe 9 ha de teren. Investitorul va asigura iluminatul stradal si al instituțiilor publice din Daia Romana si va plăti primăriei o cota din vânzarea energiei (…)

Tot la Daia Romana se derulează un alt proiect: o noua baza sportiva finantata de primărie. Pentru vestiare si anexe, lucrările in valoare de 56.000 de euro sunt finanțate pe un proiect al Asociatiei Tara Secaselor”, a explicat Florin Roman.

foto: primarul din Daia Română – Visarion Haprian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea