Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Investiții de peste 3 milioane de lei la Școala „Ion Breazu” din Mihalț: Ce lucrări se vor efectua

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investiții de peste 3 milioane de lei la Școala „Ion Breazu” din Mihalț: Ce lucrări se vor efectua

Administrația locală din Mihalț a reușit, prin intermediul a două proiecte derulate prin PNRR, să obțină o finanțare de peste 3 milioane de lei, care se va concretiza în îmbunătățirea radicală a condițiilor de învățare și de lucru pentru cei aproximativ 250 de elevi și cadre didactice ale Școlii „Ion Breazu” Mihalț.

Primul proiect, în valoare de 2.195.000 de lei, are ca obiect reabilitarea energetică a clădirii principale în care funcționează școala. Lucrările propuse presupun creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 30%, în comparație cu situația anterioară renovării. Dintre lucrările de intervenție necesare amintim termoizolarea pereților, a tavanelor și a planșeelor. Se va desface pardoseala existentă, se va monta un strat de termoizolație din polistiren extrudat de 5 centimetri grosime, peste șapa existentă, de sub pardoseala finită, apoi se va turna o șapă slab armată, peste care se va monta pardoseala din parchet laminat pentru trafic intens. Se va termoizola planșeul de peste parter, prin desfacerea prealabilă a umpluturii din cărămidă, și se va monta un strat de vată minerală bazaltica de 20 de centimetri grosime, care se va proteja cu un strat de OSB, montat pe o rețea de dulapi de lemn

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, sunt propuse și lucrări ce vizează înlocuirea parțială a instalațiilor sanitare și termice, schimbarea rețelelor interioare de energie electrică, montarea de becuri cu tehnologie LED pe toate circuitele de iluminat și senzori de prezență pe holurile de acces, alături de alte tipuri de lucrări necesare și care conduc la reducerea consumului de energie primară. Prin intermediul celui de-al doilea proiect, în valoare de 842.000 de lei, se vor achiziționa echipamente IT, materiale didactice și mobilier nou pentru toate structurile Școlii Gimnaziale „Ion Breazu” Mihalț, respectiv corpul principal și cele două grădinițe, cea din Mihalț și cea din Obreja.

În prezent, în Mihalț, Școala Gimnazială „Ion Breazu” funcționează cu un singur rând de clase la învățământul primar și gimnazial, Grădinița cu Program Normal Mihalț cu 4 grupe la învățământul preșcolar, iar Grădinița cu Program Normal Obreja funcționează cu o grupă mixtă de preșcolari.

Prin asigurarea accesului la infrastructură de calitate, dar și la metode de învățare avansate, se urmărește creșterea competențelor celor aproximativ 221 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Breazu” Mihalț, dar și îmbunătățirea metodelor de predare a celor 23 de cadre didactice care activează aici, prin punerea la dispoziție a unor noi materiale didactice, echipamente digitale și mobilier.

Pentru ambele proiecte, contractele de finanțare au fost deja semnate, Reabilitarea energetică a școlii din localitate va demara de îndată ce se va realiza proiectul tehnic și va fi atribuit contractul de lucrări, iar în ceea ce privește necesarele dotări cu echipamente digitale, materiale didactice și mobilier se lucrează acum la documentațiile premergătoare achizițiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Umorul din Alba, pe locul doi la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului „Zâmbet în prier”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Umorul din Alba, pe locul doi la cea de-a XXII-a ediție a Festivalului „Zâmbet în prier” Marți, 23 aprilie, în foaierul modernei construcții care adăpostește Centrul Cultural din Vișeu de Sus, a avut loc gala de decernare a premiilor ediției a XXII-a a Festivalului-concurs de satiră și umor „Zâmbete în Prier”, festival la care reprezentantul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea