Rămâi conectat

Sport

Într-o restanță din DNS, RC Bârlad – CSU Rugby Alba Iulia 87-11, la penultima apariție stagională

Dan HENEGAR

Publicat

în

Azi, în penultima reprezentație stagională, o restanță din etapa a 11-a, RC Bârlad – CSU Rugby Alba Iulia 87-11 (47-6), punctele vizitatorilor fiind reușite de Călin Cristian Curta (două lovituri de pedeapsă) și Bogdan Șoptirean (eseu).

“A fost un meci foarte dificil cu una dintre cele mai bune echipe din campionat, jucat în condiții speciale (în cursul săptămânii, când aproape toți jucătorii muncesc, multe probleme de efectiv etc.). Cine judecă după rezultat, găsind motive de ironie, nu înțelege nimic din ce înseamnă a construi o echipă și ce spirit aparte are rugby-ul. Precum am spus, scopul nostru la acest meci a fost să ne prezentăm și să limităm proporțiile scorului. Acesta va fi și pentru următorul meci, ultimul din acest sezon, în companiei Științei Petroșani, probabil viitoarea campioană a DNS. Îi felicit pe băieți pentru devotamentul față de echipă și rugby. Hai Alba Iulia!”, a precizat Marius Rotar.

După cel mai drastic insucces din retur, ultima rundă se va disputa duminică, 14 noiembrie, la Petroșani, de la ora 11.00, pe “Știința”.

Alba Iulia a revenit după decenii de absență pe harta sportului cu balonul oval din România, prin formația CSU Rugby Alba Iulia, care a evoluat în Divizia Națională de Seniori, al doilea eșalon competițional, dar și în campionatul de rugby în 7, încheiat pe locul al 7-lea din cele 10 participante. Din postura de debutantă la acest nivel, echipa din Cetatea Marii Uniri a dus la bun sfârșit sezonul, iar intențiile sunt ca proiectul să continue și în sezonul viitor. În cele 15 jocuri, CSU Rugby Alba Iulia a înregistrat o singură victorie (31-17 acasă cu Bucovina Suceava) și 14 insuccese, unele la diferențe categorice, problema majoră fiind lipsa antrenamentelor în condițiile în care efectivul este compus din 35 de jucători, din 7 orașe.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia și ACS Karate Forever Alba Iulia, rezultate excelente la Campionatul Național de Karate TSI, în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Recent, în Sala de Sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a disputat Campionatul Național de Karate TSI, sub partonajul lui Shihan Frank Anderson 10 dan (presedinte/ fondator TSI).

La competiția organizată de ACS Karate Forever Alba Iulia (presedinte Alina Băluță 4 dan, Simion Băluță 8 dan instructor șef TSI) au luat startul 360 de sportivi din întreaga țară, în probele de kata individual, kumite individual, kihon, kata echipe și kumite echipe. La deschiderea oficială și premierea celor mai mici concurenți (categoria -6 ani) a fost prezent și Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia (căruia cei implicați îi mulțumesc pentru susținere).

Rezultate:

*CSM Unirea Alba Iulia (director Radu Mircea Urcan, antrenor Simion Băluță):

Miruna Țîr – medalie de aur la kata și medalie de aur la kumite; Jessica Țîr – medalie de argint la kata, medalie de aur la kumite, medalie de aur la kate echipe și medalie de argint la kumite echipe; Mădălina Miclea – argint la kata, argint la kumite, aur la kata echipe, argint la kumite echipe; Andra Oarfa – argint la kata, argint la echipe, aur kata echipe, argint kumite echipe; Iulia Ciucă – aur kata și aur kata echipe; Marian Pavel – aur kata și bronz kumite; Ariana Sută – aur kata și argint kumite; Eliza Lebădă – bronz kata și argint kumite;

*ACS Karate Forever Alba Iulia (președinte Alina Băluță):

Eric Odveremean: medalie de aur  la kata și medalie de aur la kumite; Sonia Rad: aur la kata și aur la kata echipe; Laurențiu Ienciu – aur la kata și argint la kumite; Andrei Bogdan: bronz la kata și aur kumite; Gabriel Baciu – aur la kata și argint la kumite; Elisea Stoica: aur kata, argint kumite și aur kata echipe; Andreea Pașca: aur kata și bronz kumite; Ana David: aur kihon; Evelina Roșian: aur kihon; Ayan Culda: aur kihon; Diana Rus; aur kata, Andrei Gliga: aur kata; Natalia Șufană: aur kata; Bogdan Petruța: bronz kata și aur kumite; Filip Oțel: aur kihon; Bianca Ungureanu: aur kata și argint kumite; Nicolae Bălșan – bronz kata și argint kumite; Sonia Baying: argint kihon; Denis Costinaș: argint kihon; Miruna Baying: argint kata și argint kumite; Cătălin David: argint kata și argint kumite; Gebrierl Ienciu: argint kata și argint kumite; Vlad Chedveș: argint kata și argint kumite; Casian Șufană: bronz kata și argint kumite; Maria Șufană: argint kata; Daria Glodean: argint kata și argint kumite; David Costinaș: bronz kihon; Erica Glodean: bronz kata și bronz kumite; Dragoș Danciu: bronz kihon; Andreea Dascălu: bronz kata; Sebastian Stoienică: bronz kata și bronz kumite; April Dachin: bronz kata; Petra Braniște: bronz kata; Bogdan Ileană: bronz kumite; Ema Bărnuțiu: bronz kumite; Daria Mihu: bronz kihon.

“Mulțumim pentru sustinere primăriei municipiului Alba Iulia, SC Cora SRL prin Cosmin Stanciu și Colegiului Național «Horea, Cloșca și Crișan», director Valeriu Cerbu”, au transmis Simion și Alina Băluță.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare