Rămâi conectat

Actualitate

Intervenții pompieri: Incendiu la o centrală termică pe lemne la Șard. Incendiu de vegetație uscată la Gîrbova

Bogdan Presecan

Publicat

în

Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit ieri, la ora 12.10, pe raza loc. Gîrbova (Aiud), pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră, ce se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 6 ha. S-a intervenit cu un autocamion de intervenţie şi mijloace de primă intervenţie, incendiul fiind lichidat în aproximativ 1 oră. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii deschise.

Reamintim populaţiei faptul că, se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

  • amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;
  • amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei  persoanelor juridice.

Tot ieri, Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină. la ora 21.18, în localitatea Şard, com. Ighiu, pe str. Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală termică pe lemne, proprietatea lui L.G. S-a intervenit cu 1 autospecială de stins incendii. În incendiu s-au degradat centrala termică, instalaţia din incinta punctului termic (încăperea în care se afla centrala) şi tuburi de legătură din mase plastice. Pagubele produse se ridică la aproximativ 15.000 lei, iar bunurile salvate la circa 200.000 lei Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă doză de aparat (priză) suprasolicitată.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea