Internship-ul, recunoscut legal și în România. Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul de lege privind internship-ul a fost promulgat de Președintele Klaus Iohannis, această posibilitate având-o tinerii care au cel puțin 15 ani.

Legea urmează să intre în vigoare în 30 de zile de la promulgarea acesteia în Monitorul Oficial. Contractele de internship vor fi accesibile tinerilor ce au cel puțin 16 ani, în cazul în care există acordul părinților sau cel al tutorilor va fi posibil încă de la 15 ani

USR - Alegeri parlamentare 2020

Apare și noțiunea de certificat de internship. Acesta este definit ca documentul întocmit de organizaţia gazdă la finalizarea programului de internship, care atestă perioada în care internul a desfăşurat activitate în baza contractului de internship, activităţile desfăşurate, precum şi calificativul obţinut în urma evaluării. Durata timpului de muncă pentru un intern, pentru a desfăşura activitate în baza unui contract de internship, este de maximum 40 de ore pe săptămână şi se stabileşte prin contractul de internship.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În situaţia internilor cu vârsta sub 18 ani, durata timpului de muncă pentru a desfăşura activitate în baza unui contract de internship este de maximum 30 de ore pe săptămână, dar nu mai mult de 6 ore pe zi.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419