Rămâi conectat

Politică Administrație

Întâlnire între liderii CJ Alba, patronul “Supremia” și directorul Institutului “Kaizen”, pentru proiectul școlii “Kronstadt”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Proiectul Școlii profesionale Kronstadt prinde contur și la Alba Iulia. După cum v-am mai prezentat în articole anterioare, este vorba o școală în care toți elevii vor fi bursieri și vor avea loc de muncă asigurat la absolvire, primul proiect pilot la nivel national fiind implementat de curând la Brașov, în urma unui parteneriat intre administratia publică, mai multe firme private germane si mixte și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

După ce luna trecută, Florin Roman – vicepreședintele Consiliului județean Alba a făcut o vizită de lucru la școala profesională Kronstadt din Brașov, pe care a catalogat-o “un exemplu practic de pragmatism, eficiența si rigoare germană!”, iată că liderii CJ Alba au început demersurile impementării unui astfel de proiect și în județul nostru.

În acest sens, miercuri, 13 februarie, președintele Consiliului județean Ion Dumitrel și vicepreședinții Florin Roman și Alin Cucui, însoțiți de Marian Aitai – directorul economic al instituției au avut o întâlnire cu Levente Bara – patronul societății “Supremia” și cu Julien Bratu – directorul general al Institutului “Kaizen” România.

Potrivit lui Florin Roman, “Supremia este primul brand al județului interesat de punerea in practica a proiectului școlii profesionale germane de tip Kronstadt pe care dorim sa îl aplicam in judetul Alba. A fost o prima discuție si ne-am propus sa facem pași comuni in acest proiect ambitios, cu influente ale culturii organizationale din sistemul japonez Kaizen. Salut deschiderea celor de la Supremia, iar astfel de întâlniri vor continua si cu alte branduri si agenți economici interesați”.

Este important ca și cât mai multe companii de producție din Alba să se implice în acest proiect, care după cum o demonstrază Brașovul, poate fi unul de succes, cu un impact pozitiv atât asupra tinerilor – care învață practic o meserie, cât și asupra celor care vor beneficia de forța de muncă calificată în această școală profesională de concept german.

 Institutul KAIZEN este o organizaţie globală care operează în Europa, Africa, Asia-Pacific şi America şi care a fost înfiinţată de Masaaki IMAI în 1985. Compania este lider pe piaţa românească de consultanţă în Managementul Îmbunătăţirii Continue, recunoscut în mediul privat şi public.

UPDATE: După discuția cu cei de la Supremia pe proiectul școlii profesionale de tip Kronstadt, o alta firma importantă a județului si-a exprimat interesul pentru proiect. Este vorba de firma IPEC. Zilele următoare vom prezenta proiectul preliminar si domnului Cosmin Covaciu. Salut interesul brandurilor importante ale județului pe acest subiect care, in opinia mea, trebuie sa devină o prioritate a CJ Alba după adoptarea bugetului pe 2013 si terminarea ședinței Ansamblului Regiunilor Europei de la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea