Ziarul Unirea

Instituția Prefectului face ultimele pregătiri pentru Referendum

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Vineri 27 iulie, la sediul Prefecturii Alba are loc instruirea președinților secțiilor de votare și totodată vor fi predate buletinele de vot.

Potrivit prefectului Dan Coriolan Simedru acestea sunt sigilate în pachete de câte 100 de bucăți. De asemenea sunt pregătite ștampilele de control și cele cu mențiunea ”Votat”, autocolantele, listele suplimentare, cererile pentru urna volantă și toate celelalte materiale necesare secțiilor de votare, incluzând aparatura necesară asigurării comunicațiilor.

ELIT

Bugetul alocat la nivelul județului Alba pentru indemnizațiile membrilor secțiilor de votare și cheltuielile materiale pentru organizarea și desfășurarea referendumului este de 1.104.000 de lei.

Reprezentanții Prefecturii reamintesc că alegătorii nu sunt obligați să se prezinte la secția de votare la care sunt arondați, ci pot vota oriunde în județ și în țară, caz în care vor fi înscriși pe listele electorale suplimentare. Cetățenii pot vota cu cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul, pașaportul diplomatic sau de serviciu ori carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare), cu mențiunea că actul de identitate pe care alegătorii îl vor prezenta la secția de votare trebuie să se afle în termenul de valabilitate.

”Instituția Prefectului Județul Alba a luat toate măsurile necesare în vederea organizării și desfășurării optime a Referendumului pentru demiterea președintelui României din data de 29 iulie, în așa fel încât procesul votării de duminică să se deruleze în condițiile legii, cu respectarea strictă a dreptului de vot pe care și-l vor exercita cetățenii județului”, a declarat prefectul Dan Coriolan Simedru, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc astăzi, la sediul instituției.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Proiect ambiţios al candidatului PNL Cristian Oniciu: Turismul – un angajament pentru Ciuruleasa (P)

Aşezarea geografică a comunei Ciuruleasa ne oferă o şansă în plus pentru dezvoltare, în special pentru ceea înseamnă partea de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

ica 25 iulie 2012 at 14:48

ba nesimtitilor de pnl-isti de AB =tradatori,.. plecati ….Javrelor !!!!

maricica 25 iulie 2012 at 18:05

Si cine sa vina? Nu vezi ca suntem tot mai saraci, material vorbind. Ca saraci cu duhul ca tine, har Domnului. Ce functie ai si ti-e frica sa pierzi scaunul politic?

Sabina Fati 25 iulie 2012 at 16:17

In spatele discursului unitar prezentat de câţiva actori din USL, mereu aceiaşi, există şi alte strategii paralele, făcute de fracţiuni din PSD şi PNL, pentru care un eşec al Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu înseamnă şi resetarea convenabilă a relaţiilor de putere din fiecare partid în parte. În PSD, tabăra care joacă împotriva lui Victor Ponta începe să fie mai mare decât cea care îl susţine, nu doar din cauza plagiatului, care face din şeful socialiştilor români un politician ocolit de lumea bună din afară, dar mai ales din cauza greşelilor pe care le-a făcut în cursa contra-cronometru pentru debarcarea preşedintelui, când a renunţat la mănuşile europene şi a lăsat peste tot amprente grosolane. „Înţelepţii” partidului ar fi ştiut cum să-l scoată din joc pe Băsescu fără să lase urme şi fără să-i scandalizeze pe partenerii României de la Bruxelles sau de la Washington, dar pentru o operaţiune aseptică aveau nevoie de timp. Crin Antonescu se afla, însă, sub presiunea momentului oportun, fiindcă putea ajunge preşedinte „acum ori niciodată”, iar coechipierul său Dan Voiculescu se temea că dosarul său de corupţie ar putea să-l ducă mai aproape ca oricând de Adrian Năstase, dacă Traian Băsescu este lăsat la Cotroceni. Cei doi, cei mai mari beneficiari ai demolării preşedintelui, incapabili să-şi distileze veninul, nu ştiu că de partea preşedintelui suspendat vor juca acum şi amici de-ai lor. Mulţi baroni şi tacticieni cu vechi state de plată din PSD, vor pleca duminică la pescuit împreună cu Vasile Blaga şi e posibil să fie printre ei chiar secretarul general al partidului Liviu Dragnea, fiindcă oricum vor rămâne pe baricade suficienţi adepţi din tabăra lui Ponta, care vor încerca să incline cu toate mijlocele, balanţa de partea lor.

Dorin 25 iulie 2012 at 16:19

De ce nu instalati camere de luat vederi ?De ce nu acceptati doi membri PDL in comisiile de la sectiile de votare , pe langa ceilalti cinci potrivnici lui Base ?

Riana 25 iulie 2012 at 18:08

La hot ii este frica de furat. Daca aveti delegati in sectiile de votare, ce sa inregistrati? Neuronii lipsa ai delegatului vostru? De-aia va trebuie cate doi? Vorbiti tampenii pe bani publici. Auzi, camere video in sectii de votare. Va coace capul,jur,numai tampenii.

laura 26 iulie 2012 at 7:25

Saracul prefect, daca oamenii cu care lucreaza o sa-l aseze tot in fata ferestrelor cand participa la conferintele de presa….nu o sa aflam cum arata pana la finalul mandatului! tine de abecedarul meseriei sa nu iti doresti sa fotografiezi o persoana care are in spate lumina.Greu, domne’, greu!

Comentariile sunt oprite