Rămâi conectat

Politică Administrație

Instituția Prefectului face ultimele pregătiri pentru Referendum

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri 27 iulie, la sediul Prefecturii Alba are loc instruirea președinților secțiilor de votare și totodată vor fi predate buletinele de vot.

Potrivit prefectului Dan Coriolan Simedru acestea sunt sigilate în pachete de câte 100 de bucăți. De asemenea sunt pregătite ștampilele de control și cele cu mențiunea ”Votat”, autocolantele, listele suplimentare, cererile pentru urna volantă și toate celelalte materiale necesare secțiilor de votare, incluzând aparatura necesară asigurării comunicațiilor.

Bugetul alocat la nivelul județului Alba pentru indemnizațiile membrilor secțiilor de votare și cheltuielile materiale pentru organizarea și desfășurarea referendumului este de 1.104.000 de lei.

Reprezentanții Prefecturii reamintesc că alegătorii nu sunt obligați să se prezinte la secția de votare la care sunt arondați, ci pot vota oriunde în județ și în țară, caz în care vor fi înscriși pe listele electorale suplimentare. Cetățenii pot vota cu cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul, pașaportul diplomatic sau de serviciu ori carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare), cu mențiunea că actul de identitate pe care alegătorii îl vor prezenta la secția de votare trebuie să se afle în termenul de valabilitate.

”Instituția Prefectului Județul Alba a luat toate măsurile necesare în vederea organizării și desfășurării optime a Referendumului pentru demiterea președintelui României din data de 29 iulie, în așa fel încât procesul votării de duminică să se deruleze în condițiile legii, cu respectarea strictă a dreptului de vot pe care și-l vor exercita cetățenii județului”, a declarat prefectul Dan Coriolan Simedru, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc astăzi, la sediul instituției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea