Rămâi conectat

Politică Administrație

Instituţia Prefectului Alba ia peste picior un cetăţean nemulţumit de Serviciul de preschimbare a permiselor auto

Bogdan Presecan

Publicat

în

Recent, în ediţia tipărită a cotidianului Unirea, a fost publicată la secţiunea “Relaţii cu Publicul” sesizarea  unui cetăţean din judeţul Alba prin care acesta îşi exprima nemulţumirea cu privire la activitatea funcţionarilor de la Serviciul de preschimbare a permiselor auto, care funcţionează sub tutela Prefecturii Alba.

În baza dreptului constuţional la exprimarea liberă a opiniei, Vasile Bota a relatat, într-o manieră subiectiv – critică, experienţa pe care a avut-o când s-a prezentat la ghişeu şi a solicitat eliberarea unui nou permis de conducere. Acesta a afirmat că se consideră ”privat de exercitarea unui drept constituţional”, catalogându-i drept incompetenţi pe funcţionarii de la serviciul de preschimbare a permiselor, cu care a avut de-a face.

Nu a întârziat nici replica Instituţiei Prefectului Alba, care a prezentat perspectiva sa asupra situaţiei descrise de domnul Bota.

Cititind răspunsul Prefecturii, publicat în ziarul de astăzi – Serviciile din subordinea Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba funcţionează în baza principiului respectării legii şi al orientării către cetăţeni – am fost surprins să observ că Instituţia Prefectului Alba îl ia “la mişto” pe cetăţeanul nemulţumit. Reclamantului Vasile Bota îi este “reamintit” faptul <<că nu se mai foloseşte demult ”poştalionul tras de cai” pentru efectuarea corespondenţei>>.

“Deşi putem înţelege nemulţumirea domnului Bota, care probabil se aştepta să primească un nou permis de conducere pe loc, îl asigurăm că nu se mai foloseşte demult ”poştalionul tras de cai” pentru efectuarea corespondenţei, atunci când aceasta se impune, dar că legea şi interesul cetăţeanului se respectă în oricare caz, fără nicio excepţie”, se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului Alba.

Şi când instituţiile publice ajung să ia peste picior contribuabilii pe care îi reprezintă, indiferent de argumentele cu care aceştia îşi susţin opiniile critice vizavi de un serviciu public, atunci trebuie să se ia atitudine. Pentru ca asemenea gafe să nu se mai repete şi mai ales, pentru ca astfel de derapaje instituţionale să fie sancţionate.

Răspunsul Instituţiei Prefectului Alba.la acuzaţiile lui Vasile Bota (text integral):

„Serviciile din subordinea Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba funcţionează în baza principiului respectării legii şi al orientării către cetăţeni

Având în vedere sesizarea publicată în ediţia Ziarului Unirea din data de 2 august 2013, prin care domnul Vasile Bota se considera ”privat de exercitarea unui drept constituţional”, ”din cauza incompetenţei funcţionarilor de la serviciul de preschimbare a permiselor”, Instituţia Prefectului-Judeţul Alba face următoarele precizări:

Serviciile aflate în subordinea Instituţiei Prefectului-Judeţul Alba funcţionează în baza principiului respectării legii şi al orientării către cetăţeni, în sensul satisfacerii cerinţelor lor cât mai prompt şi mai eficient. Acelaşi principiu a fost aplicat şi în cazul domnului Vasile Bota, al cărui permis de conducere expira în data de 31 iulie 2013. Domnia sa s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba în data de 30 iulie, solicitând eliberarea unui nou permis. Funcţionarii din cadrul serviciului s-au ocupat imediat de problema domniei sale, efectuând în aceeaşi zi corespondenţa cu Spania, necesară datorită faptului că domnia sa a lucrat ca şofer în această ţară timp de 4 ani. Răspunsul din partea autorităţilor spaniole a fost comunicat în data de 1 august 2013, iar în data de 2 august, domnul Vasile Bota a fost invitat la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pentru a i se comunica răspunsul. Totodată, în aceeaşi zi, domnul Vasile Bota a primit şi dovada care ţine locul permisului auto, document valabil  până la eliberarea unui nou permis, în posesia căruia domnul Bota va intra în termen de aproximativ 2 săptămâni.

Deşi putem înţelege nemulţumirea domnului Bota, care probabil se aştepta să primească un nou permis de conducere pe loc, îl asigurăm că nu se mai foloseşte demult ”poştalionul tras de cai” pentru efectuarea corespondenţei, atunci când aceasta se impune, dar că legea şi interesul cetăţeanului se respectă în oricare caz, fără nicio excepţie. Ţinând cont de situaţia domniei sale, în care a fost necesară preluarea de informaţii din Spania, considerăm că felul în care i-a fost soluţionată cererea, în termen de 4 zile de la depunere, nu demonstrează incompetenţa funcţionarilor ci, dimpotrivă, arată eficienţă şi implicare. Mai mult, nu putem vorbi de lezarea niciunui drept constituţional, în condiţiile în care domnul Vasile Bota a primit dovada în baza căreia are dreptul de a şofa, până la eliberarea permisului auto.

Totodată, în condiţiile în care domnul Bota ştia că permisul domniei sale expira în data de 31 iulie, domnia sa ar fi avut posibilitatea de a se fi adresat mai devreme Serviciului Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba. Eficienţa cu care solicitările cetăţenilor sunt soluţionate depinde nu numai de competenţa şi promptitudinea funcţionarilor, care credem că cel puţin în situaţia domnului Bota nu pot fi puse la îndoială, ci şi de felul în care cetăţenii înşişi au grijă să informeze în timp util autorităţile cu privire la problemele cu care se confruntă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea