Rămâi conectat

Politică Administrație

Instituţia Prefectului Alba găzduieşte un seminar internaţional cu participarea reprezentanţilor Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din 5 ţări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Instituţia Prefectului Alba găzduieşte, vineri, seminarul cu tema „Rolul comunicării în procesul de asigurare a legalităţii şi a climatului de ordine publică”, eveniment care reuneşte reprezentanţi ai Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) din România, Republica Moldova, Belgia, Serbia şi Bosnia Herţegovina. Seminarul va avea loc începând cu ora 12,00, în Sala Mihai Viteazul din cadrul Instituţiei Prefectului Alba, urmând a se desfăşura sub coordonarea prefectului de Alba, Dănuţ Hălălai.

„Ne bucurăm să fim gazdele acestui eveniment internaţional important organizat de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, o organizaţie mondială, cu peste 350.000 de poliţişti activi şi în rezervă, şi cu o activitate de peste 5 decenii. Seminarul se doreşte o dezbatere serioasă privind comunicarea în procesul de asigurare a legalităţii şi a climatului de ordine publică. Prefectul are un rol important bine delimitat în tot acest proces şi acesta a fost motivul pentru care am decis să găzduim seminarul la Alba Iulia”, a declarat Dănuţ Hălălai, prefectul judeţului Alba.

Seminarul de la Alba Iulia reuneşte preşedinţii de regiuni IPA din România, Moldova, Belgia, Serbia şi Bosnia Herţegovina, membri şi simpatizanţi ai IPA. Printre participanţi se numără şi secretarul general al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Secţia Română, dr. Ion Mircea Gherghiţă, şi reprezentantul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, profesorul Florentin Scaleţchi.

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor este cea mai mare organizaţie de prietenie a poliţiştilor din întreaga lume, bazele acesteia fiind puse în 1 ianuarie 1950. Asociaţia a fost înfiinţată din iniţiativa unui ofiţer de poliţie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop, care a dorit să creeze astfel un canal pentru prietenia între poliţiştii de pretutindeni şi cooperarea internaţională. De atunci, motto-ul său „Servo per amikeco” („Servicii prin prietenie” – în limba esperanto) a câştigat în peste cinci decenii de existenţă mai mulţi aderenţi decât şi-ar fi putut cineva imagina.

Viziunea lui Arthur Troop s-a concretizat într-o adevărată organizaţie mondială, cu peste 350.000 de poliţişti activi şi în rezervă, reprezentaţi în 64 ţări de pe întregul mapamond – mai mulţi oameni decât şi-ar fi putut imagina fundatorul cu 50 ani în urmă. IPA este o organizaţie non-profit care nu se implică, sub nicio formă, în probleme de serviciu, dispute de muncă sau politice. Idealurile organizaţiei rămân pun accentul pe prietenie şi cunoaşterea reciprocă.

În România, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor funcţionează din anul 1992, iniţiativa înfiinţării acesteia aparţinând domnului general-locotenent dr. ing. Iulian Medrea. În toţi aceşti ani de eforturi, Secţia naţională IPA a devenit unul dintre cele mai importante ONG-uri din ţară, grupând în cele peste 150 de regiuni (filiale teritoriale) din structura sa, câteva zeci de mii de membri activi.

Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea