Rămâi conectat

Actualitate

Înscrieri la clasa pregătitoare 2023: Listele vor fi afișate până pe 12 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înscrieri la clasa pregătitoare 2023: Listele vor fi afișate până pe 12 iunie

Potrivit Ministerului Educației, listele copiilor înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023 vor fi expuse în școli până la data de 12 iunie.

Calendarul pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2023 a fost modificat din nou, după cum a informat Ministerul Educației: „A fost trimisă către inspectoratele școlare județene/al municipiului București nota Ministerului Educației nr. 1382/DGIP/2023 privind modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024.”

Pe 26 mai, Ministerul Educației anunța faptul că a fost modificat calendarul pentru clasa pregătitoare 2023, iar listele copiilor vor fi afișate până pe 6 iunie.

De menționat este că niciun reprezentant al Ministerului Educației nu a anunțat că o să fie din nou calendarul modificat.

Modificările vin ca urmare a grevei generale din Învățământ. Miercuri, 7 iunie, este a zecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public.

Pentru prima etapă de înscriere, până la data de 12 iunie vor avea loc următoarele, potrivit Ministerului Educației:

  • „procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;
  • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;
  • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.”
A doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare:

În perioada 13-16 iunie vor avea loc:

  • depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la această etapă;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 19 iunie – 10 iulie vor avea loc:

  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, conform Ministerului Educației.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea