Înjurături în valoare de… 400 de lei, la Aiud

Pentru că şi-a vărsat nervii pe un vecin, un bărbat a fost sancţionat de jandarmi, cu amendă contravenţională în valoare de 400 de lei.

Incidentul s-a petrecut pe strada Cuza Vodă din Aiud, joi, 11 septembrie, la ora 23.00, oră la care Eugen K. (31 de ani) a ajuns acasă. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul s-a întâlnit cu un vecin şi – aşa cum avea să recunoască mai târziu – încurajat de alcool, a vrut să lămurească nişte divergenţe mai vechi, legate se pare de o datorie neonorată.

Deoarece a fost ignorat, s-a enervat şi a început un recital de înjurături şi ameninţări cu acte de violenţă. Incidentul a atras atenţia celorlalţi locuitori din zonă, iar unul dintre aceştia, speriat de perspectiva escaladării violenţei, a apelat 112 şi a solicitat ajutorul jandarmilor.

Imediat a sosit un echipaj de jandarmerie care a luat măsuri de aplanare a situaţiei. Pentru că aburii alcoolului încă acţionau, Eugen K. s-a dovedit extrem de recalcitrant şi a refuzat orice colaborare, fiind nevoie de mult tact şi discernământ din partea şefului echipajului pentru a-l calma fără folosirea forţei. În cele din urmă, pus în faţa perspectivei de a fi condus la sediul Jandarmeriei Aiud, bărbatul s-a calmat şi a recunoscut că a greşit. Pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei. Totodată a primit îndrumări asupra comportamentului viitor şi i s-a amintit că, potrivit prevederilor codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu  închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi defineşte fapta persoanei care în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică”, precizează Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Carcotas 12 septembrie 2014 at 10:18

„…potrivit prevederilor codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi …”

Numai ca acest COD PENAL nu se aplica in toate cazurile.
Cate Restaurante nu deranjeaza LINISTEA PUBLICA – prin nuntile pe care le organizeaza – si nu li se intampla nimic.

Doar pe cate un betivan amarat avem curajul sa-l punem la punct. Penibil!

Horea 12 septembrie 2014 at 12:18

Păi cei cu Restaurantele stiu unde să … cotizeze.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...