Rămâi conectat

Ştirea zilei

Inginerul albaiulian Petru Florean Nistor, directorul general al firmei Saturn a trecut la cele veșnice: Peste 4 decenii dedicate meseriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Inginerul albaiulian Petru Florean Nistor, directorul general al firmei Saturn a trecut la cele veșnice: Peste 4 decenii dedicate meseriei

Municipiul Alba Iulia a mai pierdut în aceste zile un om de seamă, inginerul Petru Florean Nistor trecând la cele sfinte în seara zilei de luni, 2 ianuarie. Iubit și respectat de toți cei care l-au cunoscut, va râmâne în memoria tuturor ca un om cu suflet mare și un profesionist desăvârșit.

Colectivul societății SC Saturn SA este alături de familia îndurerată de pierderea suferită. Petru Florean Nistor a fost Director General între anii 2020—2022, Director de producție între 2002 și 2020, Director al Fabricii de piese turnate și eboș între 1991 și 2002, șef secție turnătorie între 1987 – 1991, Șef de birou între 1986 – 1987, șef de atelier turnătorie între 1984 și 1986, inginer stagiar și inginer cu diverse atribuții în zona de fabricație a pieselor turnate între 1979 și 1984.

„Există oameni în acestă lume care mișcă lucrurile, care fac ca ele să se nască, să se dezvolte, care au viziunea de a descoperi, de a construi, de a fi cei care unesc mâinile și mințile extraordinare ale oamenilor și punându-le împreună înfăptuiesc lucruri extraordinare. Așa a fost întotdeauna și așa va fi mereu. Acești oameni nu sunt interesați în a-și cultiva propria imagine, nu sunt falși, ei sunt dedicați muncii lor, ideilor lor, proiectelor lor, ei inspiră prin atitudine, dau forță prin propria energie și astfel coagulează în jurul lor capacități creatoare capabile să dea valoare vieții. Dacă îi cauți, îi vei putea găsi peste tot în acestă lume, pentru că lumea are nevoie de ei, ii vei găsi ca muncitori, profesori, artiști, medici, preoți, ingineri, întreprinzători, manageri, în toate profesiile acești oameni își înmulțesc talanții primiți.

Astăzi, discutăm de un astfel de om, un inginer, care timp de 43 de ani și-a dedicat viață acestei meserii. A fost un produs 100% al școlii românești și a returnat 100% societății românești. Acest om este Ing. PETRU-FLOREAN NISTOR, director general al S.C. SATURN S.A. Alba Iulia, născut în 20.04.1954 și absolvent al secției Utilaj Tehnologic, promoția 1979 din cadrul Facultății de Mecanică, Institutul Politehnic Cluj Napoca. La început de an destinul lui pe acest pământ s-a oprit fulgerător lăsând în urmă rezultatele unei munci asidue dedicată societății în care a lucrat și profesiei sale de inginer.

În anul 2022, SATURN SA Alba Iulia a împlinit 50 de ani de la înființare, fiind proiectată și construită de către societatea germană BUDERUS WETZLAR.

În anul 1990 economia centralizată a României cade, tranziția către o economie de piață crează mari probleme tuturor întreprinderilor românești și așa cum astăzi se știe, o parte importantă din industria românească nu a reușit să facă acest pas. Au reușit acele întreprinderi în care pragmatismul managerial, capitalul de tehnologie și experiență precum și capitalul uman și-au dat mâna și au găsit soluții devenind competitive în nouă economie de piață.

Societatea noastră este una dintre acele întreprinderi care a reușit să facă dificilul pas, iar astăzi suntem recunoscuți la nivel european pentru calitatea și complexitatea pieselor pe care le realizăm. Deținem de asemenea câteva recorduri la nivel european și nu numai, de piese turnate din fontă, de mare complexitate și de gabarite superioare.

FĂRĂ ÎNDOIALĂ, că unul dintre marii artizani al acestui succes este inginerul Petru Florean Nistor. Munca să de zi cu zi, tenacitatea, vitalitatea, abilitatea să tehnică și managerială au contribuit hotărâtor la succesul societății noastre.

Întreagă conducere a SC Saturn SA își exprimă regretul despărțirii premature de cel care a fost Directorul General al societății Ing. PETRU-FLOREAN NISTOR. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții societății SC Saturn SA prin vocea Directorului Tehnic Dorin Todeasa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea