Rămâi conectat

Ştirea zilei

Înființarea rețelei de canalizare menajeră în Cenade: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înființarea rețelei de canalizare menajeră în Cenade: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Primăria comunei Cenade a solicitat avizul de mediu pentru înființarea rețelei de canalizare menajeră în localitatea Cenade, din județul Alba.

În prezent, în comuna Cenade, localitatea Cenade, există rețea de distribuție apă spre toți locuitorii, apa fiind asigurată din gospodăria de apă a localității Cenade. Gospodăria de apă Cenade existența este alimentată cu apă din “sistemul microregional de alimentare cu apă al judeţului Alba “ – aceasta având ca sursă lacul de acumulare de la Obreji de Căpâlna, județul Alba .

În ce privește canalizarea, în localitatea Cenade, nu există rețea de canalizare , apele uzate fiind deversate în fose septice din acestea vor fi absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, situație ce conduce la infestarea solului şi a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată , cât și din vecinătatea acesteia , precum şi la degradarea calităţii cursurilor de apă de suprafaţă ce traversează zona în aval.

În concluzie apa preluată din pânza freatică prin puțurile existente nu îndeplinește condițiile de calitate și sănătate pentru locuitorii acestei localități (conf. Lege 458/02 privind calitatea apei potabile).

Având în vedere cele de mai sus, se propune realizarea unei rețele de canalizare în localitatea Cenade în condiții de respectare a infrastructurii tehnico-utilitare a localităților .

Rețeaua de canalizare menajeră din localitatea Cenade s-a proiectat în sistem divizor, apele uzate menajere sunt colectate în rețeua de canalizare, separat de apele pluviale care sunt colectate în rigole amplasate la marginea drumurilor din interiorul localității.

Apele uzate vor fi colectate în rețeaua de canalizare propusă, ce va fi executată din țeavă PVC-KG îmbinată cu inele de cauciuc și sunt conduse spre colectorul principal ce va fi amplasat în ampriza drumului județean DJ141 C , pe strada Principală din localitate , așa cum se poate observa în planșa P00 . Totodată, rețeaua propusă pe străzile comunale va prelua apele uzate de la câteva gospodării acestea fiind duse spre stațiile de pompare SP1-SP4, respectiv stația de pompare SP5 ( amplasată pe traseul colectorul principal ). Din statile de pompare , apele menajere vor fi pompate prin conducte PEID, De=90-160 mm, spre căminele de canalizare amplasate în aval față de stația de pompare .

Rețelele de canalizare vor fi echipate cu cămine de racordare a consumatorilor , de schimbare de direcție conf. STAS 2448/89, sau de întreținere și inspecție , executate din elemente de beton prefabricat, cu ramă și capac carosabil tip greu din fontă / obtional din compozit , inclusiv placă suport . Diametrul conductelor de canalizare din PVC-KG este Dn200-315mm, pe o lungime totală proiectată de 7703 ml.

Vor fi realizate 387 buc branșamente , acestea fiind racordate la rețeaua de canalizare proiectată prin conducte cu D=160mm, respectiv cu D=125mm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea