Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda de Jos va continua în Liga 3, speranțe pentru “galben-negri”| „E un prim pas concret”, spune Doru Oancea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Speranțe pentru “galben-negri”, Industria Galda de Jos va continua în Liga 3 și în primăvara anului 2024, cu toate că s-a pus problema abandonului competițional în această perioadă.

Sunt speranțe că Industria Galda de Jos va continua în Liga 3 și în sezonul de primăvară, conform ultimelor informații venite dinspre formația “galben-negrilor”.

Surse autorizate apropiate nou-promovatei în eșalonul terț susțin că se dorește continuitatea. Astfel, reprezentanți ai primăriei din Galda de Jos au promis că echipa de fotbal va fi sprijinită până la încheierea campionatului, căutându-se variante pentru asigurarea bugetului. Din decembrie, după încheierea sezonului, au existat diverse zvonuri legate de retragerea Industriei, motivul fiind unul financiar, mai ales că fotbaliștii au intrat în vacanță cu 3 luni de salarii neachitate. Președintele Gligor Udrea și-a înaintat demisia, dar se poartă discuții ca respectiva funcție să fie ocupată de Andrei Seneșan (cel care a activat și în 2021 pentru o anumită perioadă).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Se dorește continuitatea, ni s-a promis că vom fi sprijiniți până la vară, că vor exista bani să terminăm acest campionat. După atâta incertitudine, este un prim pas concret”, a spus antrenorul Doru Oancea.

În cazul în care lucrurile nu ar fi căpătat o turnură favorabilă până în 15 ianuarie, echipierii Industriei ar fi primit dezlegări pentru a pleca liberi de contract. Probabil, la începutul săptămânii viitoare va urma o întâlnire a autorităților locale cu antrenorii și jucători, pentru o discuție lămuritoare pe tema restanțelor și a promisiunilor pentru susținerea activității. După toate probabilitățile, Industria va relua pregătirea în 22 ianuarie (la fel ca Metalurgistul Cugir), dar însă nu sunt stabilite jocurile de verificare, sau numele posibilelor achiziții. Pe de altă parte, tinerii Giorgiu și Dodoc sunt doriți de Metalurgistul Cugir, respectiv Gloria Geoagiu.

“În funcție de ce se va stabili în privința susținerii financiare, a resurselor disponibile, ne vom gândi și la o strategie în plan fotbalistic, așa pe ultima sută de metri”, a mai adăugat Doru Oancea.

Gruparea găldeană este amenințată cu retrogradarea, clasându-se pe penultima poziție a Seriei 9, cu 9 puncte strânse în 15 etape. “Galben-negrii” au câștigat un singur joc (2-0, în deplasare cu “lanterna roșie” Viitorul Cluj), au doar 3 puncte acumulate în fața fanilor și au încheiat sezonul cu 4 eșecuri consecutive.

În 2021, Industria a traversat momente similare, fiind la un pas de dispariție în iarna respectivă. Salvat de intervenția familiei Hulea, care a susținut-o în primăvară, mutând-o la Galtiu, Industria a retrogradat după 7 sezoane consecutive petrecute în Liga 3, dar ulterior a revenit la Galda de Jos și a început din Liga 4, clasându-se pe locul secund în 2022 și reușind promovarea (plus eventul județean) în vara anului trecut


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea