Rămâi conectat

Sport

Industria Galda continuă în eșalonul terț, deși are șanse minime de a evita retrogradarea! Echipa condusă de Paul Ciucă și-a stabilit programul de pregătire

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos, “lanterna roșie” a Seriei a 5-a din Liga a 3-a, continuă în eșalonul terț și în primăvară, deși șansele de evitare ale retrogradării sunt minime.

La finele anului trecut, după terminarea primei părți a campionatului, tur în care formația pregătită de Paul Ciucă a strâns numai 8 puncte, la 8 “lungimi” de poziția a 12-a, care teoretic ar asigura salvarea, au fost discuții legate de încheierea stagiunii în Liga a 3-a, luându-se în calcul chiar abandonul. Aceasta câtă vreme bugetul echipei de fotbal este asigurat de Primăria din localitate și au existat păreri ce susțineau că ar fi posibilă blocarea finanțării, în condițiile în care se iernează pe ultima poziție cu o zestre precară.

Totuși, după o discuție derulată la începutul acestui an între partea administrativă și conducerea tehnică, s-a decis să se continue stagiunea în curs, din respect pentru competiție, o hotărâre de apreciat, încercându-se evitarea retrogradării, cu toate că șansele sunt extrem de reduse.

Vom demara pregătirile și cred că vom avea asigurată finanțarea și pentru retur”, a comentat președintele Marcel Georgiu. Industria Galda parcurge al șaselea sezon consecutiv pe a treia scenă și are în Paul Ciucă cel mai longeviv antrenor din Alba (din octombrie 2014 pe bancă).

Astfel, “galben-albaștrii” au prevăzută reunirea lotului și începerea pregătirilor pentru luni, 20 ianuarie (dată când va fi primul antrenament și pentru Metalurgistul Cugir și, probabil, Unirea Alba Iulia). Deocamdată la nivelul noutăților din lot sunt puține evenimente, doar plecarea juniorului Ov. Truța (întors la UTA Arad, după șase luni) și revenirea atacantului George Scheau (a evoluat o jumătate de an la Spicul Daia Română). De asemenea, a fost stabilit și țintarul jocurilor de verificare, adversarii din amicale fiind următorii: CS Ocna Mureș (sâmbătă, 1 februarie), CS Universitatea Alba Iulia (8 februarie), Unirea Dej (8 și 29 februarie), Gaz Metan Mediaș (juniori, în 22 februarie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSM Unirea Alba Iulia 0-3 (0-1) | Succes concludent al „alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSM Unirea Alba Iulia 0-3 (0-1) | Succes concludent al „alb-negrilor” în partida de verificare CSM Unirea Alba Iulia a câștigat de o manieră categorică disputa amicală din deplasare cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, scor 3-0 (1-0), goluri marcate de Indrei, Voinea și R. Nistor. O nouă prestație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea