Indicatorul CFA România, de încredere macroeconomică a scăzut în luna iulie. Experţii anticipează deprecierea leului în următoarele 12 luni

Indicatorul de încredere macroeconomica al CFA România a scăzut în luna iunie 2017, faţă de luna anterioară, la valoarea de 60,0 puncte, fiind cu 6,6 puncte mai mic decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior.

Scăderea s-a datorat ambelor componente ale sale. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 76,2 puncte, valoare în scădere cu 7,6 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 6,1 puncte până la valoarea de 51,8 puncte.

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat că peste 70% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni.

ELIT

Astfel valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valoare în creştere cu 350 pips faţă de cea înregistrată în exerciţiul anterior), în timp ce pentru orizontul de 12 luni au consemnat un curs anticipat de 4.6000 (valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior).

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (iulie 2018/iulie 2017) a înregistrat o valoare mediană de 2,00% (valoare similară cu cea înregistrată în exerciţiul anterior).

Mihail David - 2020

Sunt de remarcat anticipaţiile de majoare a ratelor de dobândă la leu atât pentru scadenţele pe termen scurt (3 luni) cât şi pentru cele pe termen mediu (5 ani), 90%, respective 95% dintre participanţii la sondaj anticipând această evoluţie.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 reprezentând un indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanţii sunt membri ai CFA România şi candidaţii pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA.

Sursa: hotnews.ro

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Gicu 27 august 2017 at 18:12

Pentru cei mai putini inteligenti, ce este CFA?
Ne scuzati pt lipsa de cunostiinte….

mike 27 august 2017 at 20:05

Nu e de mirare –Economia Romana e la pamint Investitiile sunt majoritar straine ( unele din ele nu numai ca nu a adus suport economic tarii ,dar au delapidat greu tara (din cauza guvernelor incapabile — vezi autostrazile –Rosia Montana –etc) — Inca o problema –strainul cind nu-i mai comvine –i-si ia valiza si pleaca — — Doar prin sustinerea intreprinzatorilor Romani de catre stat- se va putea aduce Romania pe un fagas bun — Guvernule — nu mai lasa ca pamintul Patriei sa fie vindut, repune in functie livezile (vezi Dobrogea ) care pot aduce bani frumosi la buget — sprijina oieritul, septelul –agricultura — nu mai zgarma in nas –treci la treaba –daca nu vreti, sau nu puteti -lasti pe altii care vor si pot .

dolfi 27 august 2017 at 20:30

Multumim din inima Partidului!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...