Rămâi conectat

Ştirea zilei

Inculpați din Alba, arestați de Tribunalul Timiș în dosarul privind furtul de utilaje agricole din Franța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șapte inculpați în dosarul privind furtul de utilaje agricole din Franța au primit mandate de arest, fie preventiv, fie la domiciliu, la Tribunalul Timiș, fiind acuzați de procurorii DIICOT și de constituirea unui grup infracțional organizat. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu contestație.

utilaje, IPJ Alba22Potrivit Tribunalului Timiș, o parte din cei șapte inculpați au primit mandate de arest preventiv, iar ceilalți au fost arestați la domiciliu. Tribunalul Timiș nu precizează care din cei șapte au fost depuși în arest.

Cei șapte sunt: Necreală Marius Florin, Takacs (fost Barac) Comsin Tiberiu, Popa Adrian Ciprian, toţi trei din Alba, respectiv Cunţan (fost Irimia) Cornel Daniel, Oniga Mirel Florin, Carinoi Ionel şi Raicu Nicolae.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatutilor pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.06.2016 până în data de 09.07.2016 inclusiv. În baza art. 227 cod pr.pen respinge propunerea de arestare preventivă formulată DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara privind pe inculpații… În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen dispune luarea măsurii arestului la domiciliu… Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în soluția pe scurt.

În 10 iunie, DIICOT Timiş a coordonat efectuarea a 30 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş (4), Alba (10), Bihor (9), Hunedoara (4), Prahova (2) şi Arad (1), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în furt de utilaje agricole.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, mai multe persoane de cetăţenie română din judeţele Timiş şi Alba au constituit un grup infracţional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – în special tractoare de mari dimensiuni – de pe teritoriul statelor UE, în dauna unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate vânzarea unor asemenea vehicule, bunurile sustrase fiind ulterior aduse pe teritoriul României şi vândute la o valoare modică. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 1.000.000 de euro”, se arată în comunicatul procurorilor.

La data de 9 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi ai Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au efectuat 30 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Alba, Bihor, Hunedoara, Prahova, Bacău, Suceava și Arad.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, cei în cauză ar fi sustras utilaje agricole și de construcții de la societăți comerciale de pe teritoriul statelor U.E., pe care, ulterior, le-ar fi comercializat pe teritoriul României.

Poliţiştii au pus în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

În cauză, se colaborează cu autoritățile judiciare din Franța.

FOTO arhivă: o parte din inculpați au fost transferați de la IPJ Alba, la Timișoara.

[nggallery id=2251]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea