Incidente pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni: Turiști cu fracturi, entorse și luxații. Un grup s-a rătăcit în pădure de Revelion

Salvamontiștii din Alba au primit în vacanța de Revelion zeci de apeluri și au intervenit pentru mai multe situații de urgență. Numai marți, în ultima zi liberă, au avut șapte solicitări, după ce turiștii au suferit fracturi, luxații și entorse pe pârtiile de schi de la Arieșeni și Șureanu.

Șeful Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat, miercuri, contactat de ziarulunirea.ro, că în noaptea de Anul Nou, un grup de turiști cazat în Munții Apuseni, s-a rătăcit într-o zonă de pădure. Turiștii au plecat la drum fără să cunoască traseul, fiind apoi coordonați de Salvamont Alba și recuperați.

ELIT

De asemenea, marți, pe pârtiile de la Arieșeni și Șureanu, s-au înregistrat șapte incidente, inclusiv accidente pe pârtiile de schi. Solicitări pentru Salvamont Alba au fost făcute și de la pensiuni, unde turiștii au alunecat pe gheață și s-au lovit.

Reprezentanții Salvamont România au anunțat că accidentele s-au produs din cauza gradului mare de încărcare a pârtiilor, folosirii de mijloace de alunecare improvizate și din cauza legăturii de schi reglată necorespunzător.

Mihail David - 2020

Mii de turişti au fost vacanţa de Revelion în zonele montane din judeţul Alba, la Arieşeni şi Şureanu, unde condiţiile de schi au fost bune. Gradul de ocupare la unităţile de cazare a fost de 100%.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Amenajarea pârtiilor porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În prezent, şase pârtii sunt funcţionale, care însumează aproape zece kilometri, iar zona prezintă potenţial pentru schi şi în afara pistelor.

La Arieşeni se află două pârtii, ce au o lungime de doi kilometri, fiind dotate cu teleschiuri, nocturnă şi tunuri de zăpadă. De asemenea, există şi pârtii pentru sănii, iar altitudinea maximă este 1.400 de metri. Comuna Arieşeni este situată în extremitatea nord-vestică a judeţului Alba, la graniţa cu judeţul Bihor.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

Doru 3 ianuarie 2018 at 16:47

Tocmai ce m-am intors de acolo! Vai, de ea lume! Nu am crezut ca putem gasi atata mizerie in tara asta, dar am gasit-o! Toata zona Apusenilor colcaie de gunoaie! Apele (mai ales!!) Si muntii, si dealurile, si parcarile, si orice colt de natura! Pe Aries la vale vin in veselie peturi, plasticuri, cartoane, haine, saci, dar si electrocasnice. Nu credeti? Mergeti sa vedeti, dar a doua oara sigur nu mai calcati pe acolo! In timpul asta, ce fac Primariile, Consiliul Judetean, Inspectoratul de mediu sau cum i-o zice??? Mai mare rusinea! Oamenii locului par atat de familiarizati cu mizeria ca a inceput sa fie parte din viata lor. Un strain care se afla si el pe acolo…din greseala sau curiozitat,e a zis ca n-o sa mai puna piciorul in tara noastra VECI-PURURI! Il poti face sa se razgandeasca? NUUU! Uite asa ne indepartam si mai mult de lumea civilizata! Astept un raspuns…

Avram Iancu 3 ianuarie 2018 at 16:53

La fel si drumurile. Bombardate ca in Kosovo!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...