Rămâi conectat

Ştirea zilei

Incidente pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni: Turiști cu fracturi, entorse și luxații. Un grup s-a rătăcit în pădure de Revelion

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salvamontiștii din Alba au primit în vacanța de Revelion zeci de apeluri și au intervenit pentru mai multe situații de urgență. Numai marți, în ultima zi liberă, au avut șapte solicitări, după ce turiștii au suferit fracturi, luxații și entorse pe pârtiile de schi de la Arieșeni și Șureanu.

Șeful Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat, miercuri, contactat de ziarulunirea.ro, că în noaptea de Anul Nou, un grup de turiști cazat în Munții Apuseni, s-a rătăcit într-o zonă de pădure. Turiștii au plecat la drum fără să cunoască traseul, fiind apoi coordonați de Salvamont Alba și recuperați.

De asemenea, marți, pe pârtiile de la Arieșeni și Șureanu, s-au înregistrat șapte incidente, inclusiv accidente pe pârtiile de schi. Solicitări pentru Salvamont Alba au fost făcute și de la pensiuni, unde turiștii au alunecat pe gheață și s-au lovit.

Reprezentanții Salvamont România au anunțat că accidentele s-au produs din cauza gradului mare de încărcare a pârtiilor, folosirii de mijloace de alunecare improvizate și din cauza legăturii de schi reglată necorespunzător.

Mii de turişti au fost vacanţa de Revelion în zonele montane din judeţul Alba, la Arieşeni şi Şureanu, unde condiţiile de schi au fost bune. Gradul de ocupare la unităţile de cazare a fost de 100%.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Amenajarea pârtiilor porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În prezent, şase pârtii sunt funcţionale, care însumează aproape zece kilometri, iar zona prezintă potenţial pentru schi şi în afara pistelor.

La Arieşeni se află două pârtii, ce au o lungime de doi kilometri, fiind dotate cu teleschiuri, nocturnă şi tunuri de zăpadă. De asemenea, există şi pârtii pentru sănii, iar altitudinea maximă este 1.400 de metri. Comuna Arieşeni este situată în extremitatea nord-vestică a judeţului Alba, la graniţa cu judeţul Bihor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea