// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Cetatea de Baltă care a incendiat locuinţa soţiei şi a provocat pagube de peste 100.000 de lei

Închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Cetatea de Baltă care a incendiat locuinţa soţiei şi a provocat pagube de peste 100.000 de lei. Ioan Horhat, de 48 de ani, a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare după ce a incendiat locuinţei soţiei acestuia.

Acesta este judecat pentru trei infracţiuni: distrugere, violare de domiciliu şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. ”Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 3 luni (1/3 din totalul celorlalte pedepse) urmând ca în final inculpatul Horhat Ioan să execute pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare.

În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art.92 Cod penal”, se afirmă în minuta deciziei de la Judecătoria Blaj pronunţată în 15 ianuarie 2018. Agresiunea bărbatului a avut loc anul trecut, în 13 octombrie.

Femeia este beneficiara unui ordin de protecţie, potrivit căruia soţul acesteia nu se poate apropia la o distanţă mai mică de 200 de metri de ea. În urma incendiului, imobilul a fost distrus în proporţie de 90%. Femeia solicită daune civile de 120.000 de lei, cererea acesteia fiind disjunsă de dosarul penal şi urmează să se judece separat.

La momentul respectiv, Ioan Horhat a fost arestat preventiv, acesta find lăsat în libertate în urmă cu două zile, ca urmare deciziei Judecătoriei. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419