Rămâi conectat

Sport

Încet, încet, sportivii de la powerlifting revin în săli, acolo unde le este locul, după perioada de incertitudine și antrenamentele desfășurate în condiții speciale

Dan HENEGAR

Publicat

în

În cazul ramurii de sport powerlifting, reluarea antrenamentelor în baze sportive a fost posibilă începând numai cu data de 15 iunie, și asta din cauza normelor, hotărârilor politice și medicale care au afectat în ultimele trei luni activitatea sălilor comerciale, dar mai ales a bazelor sportive.

Astfel, în acest moment, cele mai multe cluburi sportive din țară afliliate la Federația Română de Powerlifting au ajuns, după multă vreme, să desfășoare pregătirea practicanților de powerlifting în spații adecvate, cu respectarea restricțiilor impuse de autorități. Totuși, bazele sportive improvizate de pasionații acestui sport pe perioada stării de urgență, de tip “garaj, șură, subsol bloc, curte etc” rămân în conservare deoarece există oricând pericolul, sau necesitatea, să fie reactivate la nevoie.

Același lucru bun se întâmplă și în judetul Alba unde marea majoritate a competitorilor și-au reluat activitatea în condiții aproape de normalitate. Săptămâna trecută, cu sprijinul conducerii CS Unirea Alba Iulia, sportivii secției de powerlifting au început din nou să efectueze antrenamente în baza sportivă Stadionul “Cetate”. Aici, în incinta sălii de forță situată sub tribuna întâi a arenei albaiuliene, s-a realizat igienizarea specifică cu substanțe dezinfectante asigurate de către club și se folosesc materialele de protecție și dezinfectare conform reglementărilor în vigoare.

De asemenea este important de subliniat că se respectă toate prevederile și hotărârile politico-medicale prin care se impune evidența clară a sportivilor, asigurarea a minimum 7 mp pentru fiecare sportiv, verificarea temperaturii corpului prin termoscanare, interdicția folosirii dușului și a consumului de lichide în timpul antrenamentelor și așa mai departe. Nu utilizăm în niciun caz instalația de climatizare, dar nu ascundem faptul că ne bucurăm de umbra furnizată generos de câțiva plopi! Îmi exprim totuși speranța că, în cel mai scurt timp, mai ales că o să urmeze perioade cu temperaturi foarte ridicate, o să avem voie să bem apă sau alte lichide în timp ce ne antrenăm pentru că sunt destule informații privitoare la pericolul dezhidratării, informații asimilate în cadrul cursurilor de pregătire antrenori sau din mass-media”, a transmis Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, prin intermediul unui comunicat de presă.

Antrenamentele în bazele sportive s-au reluat la un standard ridicat de pregătire datorită faptului că sportivii ce practică acest sport, în marea lor majoritate, s-au putut antrena în condiții aparte într-un mod special, în spații improvizate, însă cu echipamente specifice de cel mai înalt nivel, asigurate de FR Powerlifting și CS Unirea Alba Iulia. Putem concluziona, din acest punct de vedere, că încet, încet, se reîntorc sportivii și echipamentele sportive acolo unde le este locul, speranțele îndreptându-se și spre celelalte categorii socio-profesionale, așteptate, în scurt timp, să revină la normalitate.

Din perspectiva dezvoltării organizaționale a Federației Române de Powerlifting, în perioada imediat următoare sper să comunic un nou eveniment major, surprinzător sau nu pentru alții, dar foarte plăcut pentru noi…”, a încheiat Ovidiu Pănăzan (44 de ani), antrenor și sportiv cu rezultate extraordinare la niveului powerliftingului autohton, continental și mondial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) – abandon la Cupa României de seniori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) – abandon la Cupa României de seniori Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia) a abandonat în cursa de 3000 metri obstacole din cadrul Cupei României la seniori, competiție ce se dispută la București, pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter”. Competitoarea din Alba a acuzat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea