Rămâi conectat

Politică Administrație

Începe modernizarea DN 14B, Blaj – limită cu județul Sibiu. Drumul expres Sebeș – Turda rămâne prioritar pentru CJ Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi din România demarează în acest an procedura de modernizare a DN 14 B, de la ieșirea din municipiul Blaj și până la limita de județ cu Sibiul, pe o portiune de 13 km de drum național.

Potrivit administrației județene “interventia asupra acestei portiuni de drum este extrem de necesara in vederea asigurarii infrastructurii de buna calitate pentru sustinerea unor investitii strategice ale judetului Alba. Investitiitile private au generat o serie de locuri de munca in zona Blaj, realizate de investitori puternici, contributori de marca ai judetului Alba, in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor la buget. Avand in vedere ca in acest an se deschide a treia fabrica la Blaj, asigurarea infrastructurii rutiere, in paralel cu cea feroviara, inseamna o facilitate normala si necesara, de care investitorii avea nevoie. CJ Alba a facut toate demersurile necesare la intalnirea cu directorul CNADR, dl Mircea Pop, pentru ca modernizarea acestei portiuni de drum national sa se finalizeze in acest an, avand in vedere necesitatea sustinerii de investitii puternice in judetul Alba.

Totodata, suntem informati ca se lucreaza la reactualizarea Studiului de fezabilitate pentru drumul expres Sebes – Turda, care leaga Autostrada Transilvania de culoarul IV Paneuropean (Nadlac-Sibiu), in vederea demararii procedurii de selectare a concesionarului, dupa modelul autostrazii Brasov-Comarnic.

Aici mai multi investitori si-au exprimat intentia de a fi selectati la finantarea si executia lucrarilor. Punerea in valoare a drumului expres Sebes-Turda este esentiala in viitoarea dezvoltare economico-sociala a judetului Alba, in contextul regionalizarii.

In alta ordine de idei, realizarea drumului expres presupune legarea judetului Alba la autostrazile Transilvaniei, si creeaza premisele unei dezvoltari economice prin atragerea de noi investitii si creerea de noi locuri de munca. Practic, drumul expres va prelua si mare parte din traficul greu de pe DN1, dar rezolva si problema centurilor pentru orasele Teius, Aiud si Ocna Mures.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea