Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Încep înscrierile copiilor la şcoală

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Controversata clasă pregătitoare îşi intră de azi pe rol, când, potrivit caledendarului aprobat de MECTS, debutează oficial prima etapă de înscriere a copiilor la şcoală, dar şi în clasa I, în şcoala de circumscripţie. Cererile pot fi depuse de către părinţi până în 16 martie, perioadă în care se înregistrează şi cererile de înscriere a copiilor la şcoala specială. Pentru prima etapă, în judeţul Alba au fost recenzaţi 5138 de copii, din care 2162 de copii pentru clasa pregătitoare şi 2976 pentru clasa I şi au fost testaţi psihosomatic 509 copii, care au fost direcţionaţi spre clasa pregătitoare, clasa I sau grădiniţă, în funcţie de rezultatele evaluării.
Etapa a doua va demara în 19 martie, când se vor afişa la unităţile de învăţământ locurile rămase libere şi criteriile specifice unităţii de învăţământ care vor fi folosite pentru departajare în cazul în care există mai multe cereri din afara circumscripţiei decât locuri libere. În perioada 20 – 27 martie, se completează cererile-tip de către părinţii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere. În etapa a treia, între 23 – 25 aprilie, au loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie şi înscrierea copiilor ai căror părinţi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie, dar care nu au participat la prima etapă de înscriere. Locurile disponibile pentru a patra etapă de înscriere vor fi afişate la şcoli în 26 – 27 aprilie. Ultima etapă se va desfăşura între 2 – 9 mai, când vor fi înscrişi pe locurile disponibile, la unităţile dorite, copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial din lipsă de locuri. În data de 21 mai se vor afişa la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare sau în clasa I.
În clasa pregătitoare vor fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. În anul şcolar 2011 – 2012, copiii de 6 ani vor putea fi înscrişi atât în grupa pregătitoare, cât şi în clasa I, în conformitate cu normele metodologice aflate în vigoare. Copiii de 6 ani care în anul şcolar 2011 – 2012 vor fi înscrişi la grădiniţă, în grupa mare, vor fi înscrişi în anul şcolar 2012 – 2013 în clasa I. Copiii de 5 ani care în anul şcolar 2011 – 2012 vor fi înscrişi la grădiniţă, în grupa mare, vor fi înscrişi în anul şcolar 2012 – 2013 în clasa pregătitoare.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea