Rămâi conectat

Actualitate

Încă TREI pacienți în stare critică din România sunt transferați în Polonia. Secțiile ATI sunt PLINE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă TREI pacienți în stare critică din România sunt transferați în Polonia. Secțiile ATI sunt PLINE

Trei pacienți cu Covid aflați în stare critică, internați în unități de primire a urgențelor din București, sunt transferați joi în Polonia. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, cei trei pacienți vor fi transferați la Łódź, în Polonia.

Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă, scrie Mediafax.

„Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății amintesc că președintele Klaus Iohannis a participat luni la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu președintele Republicii Lituania și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

În urma acestei întâlniri online, marți, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a avut o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski, care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea