Încă patru sfinți în Calendarul creştin ortodox român. În ce zile sunt prăznuiți

Creștinii ortodocşi din România au de azi patru noi sfinţi. Sfântul Sinod a aprobat canonizarea lor în vara anului trecut, iar duminică dimineaţă la mănănstirea Putna a avut loc proclamarea solemnă. Slujba a fost oficiată de patriarhul Bisericii Ortodoxe, preafericitul Daniel.

Cei patru sfinţi sunt Iacob Putneanul, Mitropolit al Moldovei, şi ajutoarele lui de mănăstirea Sihăstria Putnei, cuvioşii Sila, Paisie şi Natan.

ELIT

Iacob Putneanul a intrat în viaţă monahală pe când avea doar 12 ani, iar la 17 a devenit preot. Opt ani mai târziu a fost numit stareţ al mănăstiri Putna şi ulterior desemnat episcop şi mitropolit al Moldovei. Potrivit bisericii, a înfiinţat prima şcoală elementară rurală din Moldova şi a luptat pentru drepturile celor săraci şi asupriţi.

În vara anului trecut, sinodul Bisericii Ortodoxe a aprobat şi canonizarea a trei dintre ucenicii mitropolitului Iacob Putneanul. Este vorba de cuviosii părinţi de la mănăstirea Sihăstria Puntei: Sila, Paisie şi Natan. Icoanele cu chipurile acestora au fost arătate credincioşilor pentru prima dată.

Mihail David - 2020

Moaştele sfinţilor Putnei au fost aşezate pe o scenă amenajată lângă biserica Voievodală, iar credincioşii s-au putut închină la ele. Luni va avea loc şi o procesiune. Moaştele celor patru sfinţi vor fi duse la Mănăstirea Putna către Sihăstria Putnei.

Cuvioşii Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei vor fi trecuţi în calendarul Bisericii Ortodoxe, cu ziua de prăznuire la 16 mai. Ziua de pomenire a sfântului Iacob Putneanul va fi 15 mai, data trecerii lui la cele veșnice.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Cugireanu Mhai 15 mai 2017 at 11:00

urmeaza „vrednic este” dragnea . apoi sfantul basescu , apoi toti ceilalti sfinti care au dat bani cu nemiluita catre BOR din banii publci . ne intrebam : de ce este coruptie in tara ? raspunsul il da domnul prea inalt si prea SFANT de la Constanta care a fraudat fonduri UE si Statul Roman cu 2 milioane de euro

Trif 15 mai 2017 at 12:39

„Creștinii ortodocşi din România au de azi patru noi sfinţi. ”
Veste buna pentru „pupatorii de oase”, s-a bagat la BOR, marfa proaspata!

unQ 16 mai 2017 at 0:38

Taceti mai tembelilor ca voi nu stiti ce vorbiti…marele Eminescu a afirmat ca „Biserica Ortodoxa este maica neamului romanesc”. Cu siguranta a spus asta cand era „sub influenta”; exista eminescologi care confirma ca ii placea „marfa buna”, vinul rosu, ierburi de tot felul, absynthul etc.

Trif 18 mai 2017 at 11:57

Sigur ca Eminescu, a facut acesta afirmatie, dupa o betie cu „rapopitul” Ion Creanga, ca in rest, ii cunoatem „opinia”, si ii lasata scrisa in „Imparat si Proletar”!

ba 16 mai 2017 at 7:19

Serios! !!
Și sunteți invidioși?

crestinul autentic 16 mai 2017 at 7:59

sfanta coruptie

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...