Rămâi conectat

Sport

Înaintea unei noi încercări temerare, mesaj de încurajare pentru Levi Polgar din partea Elisabetei Lipă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înaintea unei noi încercări temerare, mesaj de încurajare pentru Levi Polgar din partea Elisabetei Lipă

Aiudeanul Levente Polgar (CSM Unirea Alba Iulia) este primul atlet cu dizabilități care a terminat una din cele mai grele curse montane de ultraalergare din lume: Turul Giganților 2023 (Tor des Geants, Valle d’Aosta, Italia).
Cursa a avut o distanță de 330 de kilometri, pe care i-a parcurs în 144 ore și a fost infernală. La kilometrul 200 nu a observat intrarea în punctul control și, ca atare, după 7 kilometri a trebuit să se întoarcă. Și poate nu era suficient, în toiul nopții, a alunecat în gol de pe o stâncă, ploua torențial. Cu toate astea, nu s-a descurajat, deși epuizarea îi dădea târcoale. TOR330 a fost o competiție nemiloasă și extrem de solicitantă, în care nu există urcări sau coborâri ușoare. Plus nopțile reci și ploioase.
Și, cu toate greutățile cursei de anul trecut, Levi Polgar s-a aliniat, din nou, la startul Turului Giganților. Duminică 8 septembrie, el, împreună cu Corneliu Buliga, Ioan Daniel Chiț, Claudiu Beletoiu și Ovidiu Dîmbeanu, vor lua startul în cadrul acestei curse la care vor participa 1.200 de atleți din 66 de țări.
Înaintea acestei noi încercări temerare, Levi Polgar a primit un mesaj public de încurajare din partea Elisabetei Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport.
„Are și cel mai mare aliat: pe Dumnezeu, cel mai bun coechipier pentru Levi, după cum chiar el a povestit. Este pregătit mental și fizic, iar cu experiența de anul trecut, spune că va fi altfel. A luat cu el două perechi de echipamente de ploaie, două perechi de pantaloni, două perechi de pantofi sport, șosete, dar și multă credință. Credința că va termina și de data asta una dintre cele mai dificile competiții din lume.
Îmi este tare drag de el și îi doresc din inimă să-și îndeplinească acest scop. Este un model de ambiție pentru noi toți si este și un sportiv de nota 10!
Succes, Levi! Să duci steagul României pe cele mai înalte culmi! Sunt tare mândră de tine și îți țin pumnii! Hai, România!”, se arată în mesajul șefei sportului românesc.
(L.V.D.)

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

A 13-a ediție a Cupei Rotary la tenis de câmp, la Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

A 13-a ediție a Cupei Rotary la tenis de câmp, la Alba Iulia Cupa Rotary la tenis de câmp și-a desemnat laureații ediției a 13-a la Alba Iulia. Turneul a fost organizat în perioada 31 august – 2 septembrie la Baza Sportivă „Pro Lincă”. Competiția s-a încheiat cu o serie de premii acordate copiilor participanți, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea