Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

„În vara lui 2024 ne putem aştepta la «un iad climatic» este avertismentul transmis de ONU: Cum va fi vremea în lunie iunie, iulie și august în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

„În vara lui 2024 ne putem aştepta la «un iad climatic» este avertismentul transmis de ONU: Cum va fi vremea în lunie iunie, iulie și august în România

Directorul Organizației Națiunilor Unite avertizează că ne îndreptăm spre un adevărat iad termic! După ce anul 2023 a fost cel mai fierbinte din istorie, vara aceasta va doborî noi recorduri de temperatură. În România, se așteaptă luni de foc, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră. Alertele portocalii de caniculă au fost deja emise pentru Spania, Grecia și Cipru.

Din iunie anul trecut şi până acum, fiecare lună a marcat câte un record de temperatură, cu cele mai fierbinţi zile din istorie. Dar ce este mai cumplit, abia acum urmează.

Canicula s-a instalat încă din primăvară în Grecia şi a provocat incendii de vegetaţie mult mai devreme decât în alţi ani. La începutul lui aprilie au izbucnit 70 de focare în doar 24 de ore. Acum, o cupolă de foc acoperă Europa de sud şi de est. Temperaturile au ajuns ieri la 44 de grade Celsius. Este alertă de cod portocaliu în Spania, Cipru, Grecia, Turcia, Israel.

Citește și: Cum va fi VREMEA în luna iunie 2024 în România. Prognoza METEO pentru patru săptămâni

Prognoza este îngrijorătoare şi pentru ţara noastră

După un weekend cu 35 de grade Celsius, urmează soare toropitor. De săptămâna viitoare, temperaturile se vor apropia de 40 de grade celsius. Lunile iulie si august se anunţă şi mai fierbinţi, cu valuri de căldura ce vor persista săptămâni întregi. Ne aşteptăm la temperaturi record de peste 40 de grade în unele zone ale ţării, iar nopţile vor fi tropicale, cu cel puţin 25 grade.

Căldura extremă se va amplifica pe măsură ce avansăm spre iulie. Temperaturile vor fi cu 15 grade Celsius mai mari faţă de cele normale.

„Este clar că vom avea recorduri şi în această vară. S-ar putea să avem cea mai caldă vară. Aceste valuri de căldură sunt intrerupte de obicei de instabilităţi puternice, adică furtuni de vară cu cantităţi mari de precipitaţii si cu intensificări de vânt, grindină”, ne explică Roxana Bojariu, climatolog.

Temperaturile extreme au transformat formele de relief şi fauna din România. 6% din suprafaţa judeţului Dolj a devenit deşert. Apar maladii exotice, specii noi de insecte şi plante.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea