În primul meci al turneului de la Rzeszów, Volei Alba Blaj – Eczacibaşi Istanbul 3-0!

Volei Alba Blaj a debutat excelent în turneul amical din Polonia, echipa lui Darko Zakoc impunându-se în minimum de seturi, scor 3-0 (25-18, 25-18, 25-16), cu Eczacibași Istanbul, după un meci controlat cu autoritate împotriva echipei care anul trecut s-a calificat în finala campionatului din Turcia.

La Rzeszów, la primul turneu internațional din existență, echipa din „Mica Romă” își testează potențialul la nivel înalt, după ce  a câștigat cele două turnee de verificare din țară, Cupa Timișoara și Cupa Blajului (în weekend, în Sala “Timotei Cipariu”).

ELIT

 Sonja Newcombe, cu 13 puncte, și Ana Lazarević, cu 10 puncte, au fost „gurile de tun” în acest meci pentru vicecampioana Europei, la care nu a evoluat Nneka Onyejekwe, accidentată. În condițiile în care Lucie Smutná revine după accidentare iar Lora Kitipova va sosi la Blaj abia săptămâna viitoare, pe postul de coordonator a jucat Addriana Budzon, jucătoare împrumutată pentru acest turneu de la DevelopRes Rzeszów. Pentru meciul de astăzi, Darko Zakoč a mizat pe următoarea echipă: Addriana Budzon – Sonja Newcombe, Sara Hutinski, Ioana Baciu, Ana Lazarević, Nađa Ninković (cpt.) – Suzana Ćebić (libero 1). Au mai jucat: Lucie Smutná, Katerina Zhidkova, Ramona Rus și Marina Vujović (libero 2).

O ultimă repetiție înaintea debutului sezonului, în fapt confruntările din Europa, un patrulater extrem de puternic, cu adversarii precum Eczacibaşi Istanbul (vineri, 12 octombrie, ora 18.00), Developres SkyRes Rzeszów (sâmbătă, 13 octombrie, ora 20.00) și Dresdner SC (duminică, 14 octombrie, ora 14.00).Pregătirile Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, în vederea tururilor preliminarii din Champions League, intră în linie dreaptă.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...