Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

În prima lună de mandat, birourile deputaţilor de Alba au ”înghiţit” peste 37.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Parlamentul cheltuie o adevărată avere pentru întreţinerea cabinetelor deputaţilor, mai ales că în această legislatură numărul aleșilor a crescut. Numai pentru judeţul Alba s-au achitat, în luna ianuarie 2013, 37.681 de lei.

În cele 5 colegii uninominale din judeţul Alba cheltuielile cu salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare au fost în total de 11.836 de lei.

În afară de deputatul PP-DD Cornel Comșa, care în prima lună de mandat nu a avut angajați la biroul parlamentar, cel mai puţin s-a cheltuit pentru biroul deputatului USL Ioan Dîrzu (571 de lei) iar cel mai mult pentru cel al deputatului USL Călin Potor (4.693 de lei). Cheltuieli mari au avut şi ceilalţi deputaţi: Clement Negruț (PDL) – 3.314 de lei și Dan Coriolan Simedru (USL) – 3.258 de lei.

Precizăm că aceste cheltuieli includ salarii nete achitate angajaţilor şi colaboratorilor pe bază de stat de plată şi sumele virate, aferente bugetelor şi fondurilor centralizate ale statului.

În aceeaşi perioadă, cheltuielile cu bunuri şi servicii au costat 25.845 de lei. De această dată Ioan Dîrzu a fost campion la acest capitol, costurile pentru cabinetul său ridicându-se la 6.040 de lei. Acesta este urmat de Clement Negruț (5.257 de lei), Călin Potor (4.897 de lei), CornelComșa (4.826 de lei) şi Dan Coriolan Simedru (4.825 de lei).

Cheltuielile cu bunuri şi servicii includ: chiria şi utilităţile pentru sediul birourilor parlamentare; carburantul pentru transport auto în circumscripţie; consumabile; cheltuieli de protocol pentru primirea invitaţilor străini şi români; materiale şi ustensile pentru curăţenie; diurna, cazarea şi transportul angajaţilor şi colaboratorilor birourilor pentru deplasarea în circumscripţie şi la Parlament; publicaţii şi abonamente la presa locală şi naţionala; cărţi; cost abonament suplimentar telefon mobil, solicitat peste cel standard; abonament şi cost trafic pentru card date şi acces pe internet: laptop şi telefon mobil; anunţuri în mass-media etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Dragobete 2024. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Dragobete 2024 • SMS-uri haioase și amuzante de Dragobete • Felicitări romantice, mesaje de dragoste pentru el sau ea de ziua îndrăgostiţilor la români • Mesaje sincere de iubire pentru îndrăgostiți Sărbătoare cu dată fixă în tradiţia română, Dragobetele este sărbătorit în fiecare an în 24 februarie, fiind un bun prilej în care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea