Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În perioada 22-25 august, la Cugir se desfășoară “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Oraşului Cugir se pregăteste pentru “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir” ce va avea loc în perioada 22-25 august, în “Poiana cu goruni” de la marginea de vest a localităţii Vinerea.

Festivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Aflat la a doua ediţie în cadrul proiectului, evenimentul a mai fost organizat şi acum trei ani cu fonduri de la bugetul local, bucurându-se până în prezent de o participare numeroasa atât din partea cugirenilor şi vinerenilor, cât şi a iubitorilor de folclor din întreg judeţul şi nu numai.

Anul acesta organizatorii au pregătit o mică surpriză, prin invitarea la festival a unor ansambluri străine, din Germania- Wasserburg şi din  Grecia. Bineînteles, folclorul românesc va fi pus la loc de cinste de către ansamblul local „Câmpul pâinii”, „Augustin Bena” (Alba Iulia), „Săpânţa” (Maramureş), „”Izvorul Almaşan” (Almaşu Mare), Germisara (Geoagiu), „Mărţişorul” şi ansamblul „Miercurea Sibiului”. Cei care îndrăgesc dansurile greceşti, îi vor revedea pe tinerii din ansamblul „Eftimos”, care au mai fost prezenţi la Cugir.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cugir, “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare” îşi va deschide porţile joi, 22 august cu o preselecţie pentru concursul de tinere talente, cei selectaţi având şansa de a cânta pe scena festivalului, în cadrul Galei Laureaţilor din ultima zi a festivalului. Nu vor lipsi din program jocurile sportive tradiţionale, parada portului popular, focul de tabără şi jongleriile cu focuri. Serile vor fi încheiate cu muzică pop rock, în interpretarea formaţiei germane Just Duty Free, şi a celor locale Millenium C şi Equinoxe.

Proiectul “Festivalul naţional de dansuri şi tradiţii populare-Cugir” are o valoare de aproape 1.000.000 lei din care administraţia locală suportă din bugetul local cheltuielile neeligibile, reprezentând 2% din valoarea totală. Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric şi, de ce nu, economic.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea