Rămâi conectat

Curier Județean

În perioada 16-23 martie 2016, Alba Iulia este gazda Turneului Internaţional de Şah al României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 16-23 martie 2016 Alba Iulia va deveni capitala şahului românesc, municipiul nostru urmând a găzdui în premieră Turneul Internaţional de Şah al României, după cum anunță maestrul FIDE Marius Ceteraș de la CSU Alba Iulia.

turneu sahCel mai puternic turneu de şah organizat vreodată în Alba Iulia, un open internaţional în care se vor putea înscrie direct doar jucători cu rating FIDE peste 2300 şi juniori cu rating FIDE peste 2200, va fi găzduit de Hotel Transilvania, partener la organizarea turneului alături de Federaţia Romană de Şah şi CSU Alba Iulia.

Şi-au manifesta deja dorinţa de a sprijini organizarea turneului Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Florea Grup, Fundaţia Comunitară Albă şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, lista celor care doresc să contribuie la bună desfăşurare a evenimentului rămânând în continuare deschisă.

Până în prezent au confirmat participarea marii maeştri internaţionali Vlad Jianu, Vladislav Nevednichy, Gergely Szabo şi Marius Manolache, maestrul internaţional Daniel Baratosi, maestrul FIDE Jose Padeiro (Portugalia), precum şi cei mai titraţi juniori romani, printre care Bogdan Deac, Mihnea Costachi, David Gavrilescu sau Mihnea Ognean.

În data de 16 martie, Hotelul Transilvania din Alba Iulia va fi gazda Openului Judeţului Alba la şah rapid, un turneu din care primii 3 jucători cu rating sub 2300 se vor califica pentru Turneul Internaţional al României.

De asemenea festivalul şahist va cuprinde alte turnee, unul pentru copii organizat în memoria maestrului Mihail Breaz şi găzduit de Şcoală Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia în dată de 19 martie şi Turneul Internaţional al României, proba de blitz, organizat în dată de 20 martie şi la care se vor putea înscrie şi jucători cu rating sub 2300.

Pe toată durata turneului internaţional, Hotelul Transilvania va oferi clienţilor şi vizitatorilor posibilitatea de a juca partide amicale cu participanţii la turneu. De asemenea copiii care vor asista la turneu vor beneficia gratuit de lecţii de şah deschise oferite de maestrul FIDE Marius Ceteraş, iar spectatorii vor putea vedea cele mai interesante partide jucate în turneu comentate de jucătorii din turneu şi alţi invitaţi speciali ai organizatorilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea