În luna iulie, amenzi de peste 100.000 de lei de la Protecția Consumatorilor Alba

Paul Voicu - Primar 2020

OPC AlbaÎn perioada 1-31 iulie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat 329 de acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat, în 225 de cazuri, amenzi în valoare de 101.720 de lei.

S-au încheiat 131 de procese verbale de constatare a contravenţiei la produse alimentare; 38 la produse nealimentare; 1 la servicii nealimentare; 54 la servicii alimentare; 1 la servicii financiare.

ELIT

Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme fiind oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi procedându-se la distrugerea acestora.

Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului este de 2.794 de lei iar a celor extracomunitare – 154 de lei. Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.

Mihail David - 2020

În aceeași perioadă, au fost cercetate 61 reclamaţii, din care: 9 închise cu rezolvare amiabilă; 8 concluzionate ca fiind întemeiate; 16 concluzionate ca fiind neîntemeiate; 17 redirecționate; 3 clasate; 7 retrase; 1 nesoluționabilă. Valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 788 de lei.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...