Rămâi conectat

Curier Județean

În luna iulie, amenzi de peste 100.000 de lei de la Protecția Consumatorilor Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 1-31 iulie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a efectuat 329 de acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat, în 225 de cazuri, amenzi în valoare de 101.720 de lei.

S-au încheiat 131 de procese verbale de constatare a contravenţiei la produse alimentare; 38 la produse nealimentare; 1 la servicii nealimentare; 54 la servicii alimentare; 1 la servicii financiare.

Scopul acestor acţiuni a fost de a împiedica punerea pe piaţă a unor produse nesigure sau neconforme fiind oprite definitiv de la comercializare produse periculoase şi procedându-se la distrugerea acestora.

Valoarea totală a mărfurilor comunitare neconforme controlate oprite definitiv de la comercializare şi eliminate din circuitul consumului este de 2.794 de lei iar a celor extracomunitare – 154 de lei. Restul mărfurilor depistate cu abateri au fost oprite temporar de la comercializare şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.

În aceeași perioadă, au fost cercetate 61 reclamaţii, din care: 9 închise cu rezolvare amiabilă; 8 concluzionate ca fiind întemeiate; 16 concluzionate ca fiind neîntemeiate; 17 redirecționate; 3 clasate; 7 retrase; 1 nesoluționabilă. Valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 788 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda: A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, a fost semnalată prezenta unui urs pe raza localității Oarda. A fost emis mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea