Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În luna ianuarie, doar 3.250 de proprietari din Alba au încheiat o poliţă de asigurare a locuinţei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asigurarea obligatorie a locuinței nu se află printre prioritățile cetățenilor care dețin proprietăți în județul Alba. Potrivit statisticii întocmite de Polul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), în prima lună din acest an doar 3.250 de proprietari din județ au încheiat o astfel de asigurare, mai mult de jumătate dintre aceștia (1.895) fiind din mediul rural.

Din datele centralizate de PAID rezultă că, la nivel naţional, s-a înregistrat o scădere cu 37% a numărului de polițe încheiate, față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, statistica arată că în Transilvania, aproximativ 13% dintre cei care au o casă s-au gândit să o asigure.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reprezentanții PAID spun că, totuși, asta nu înseamnă că cetățenii refuză să-și asigure locuințele, un număr important de contracte regăsindu-se în portofoliile asiguratorilor care practica produse de tip facultativ.

Reamintim că Legea asigurărilor obligatorii de locuinţe a intrat în vigoare pe 15 iulie 2010. Primele de asigurare pentru PAD (Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale) sunt de 20 de euro în cazul locuințelor tip A (construcție cu structură de rezistență din beton armat), pentru o suma asigurată de 20.000 de euro, și de 10 euro în cazul locuințelor tip B (construcție din caramidă nearsă, chirpici), pentru o sumă asigurată de 10.000 euro.

Potrivit legilsației, românii care nu-și asigură casele riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 100-500 de lei însă până la această oră primăriile nu au aplicat sancțiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș – Turda. Se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Restricții de circulație pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș – Turda. Se efectuează lucrări de reparație la covorul asfaltic Traficul rutier este restricționat marți, 7 mai 2024, pe autostrăzile A1 Sebeș-Sibiu și A10 Sebeș-Turda, pentru efectuarea de lucrări de reparații la covorul asfaltic. Citește și: FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea