Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În Liga a IV-a, hegemonia trupei din „Arini”! Campioana de toamnă, Şurianu Sebeş, se poate pregăti deja de Liga a 3-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sportul-petresti-surianu-sebes-2Era probabil suspans în al 4-lea eşalon al fotbalului din judeţ, doar dacă AFC Unirea 1924 Alba Iulia rămânea în Liga a IV-a şi putea emite pretenţii la şefia clasamentului, într-un duel ce în vară se anunţa încins.

Aşa însă, Şurianu Sebeş defilează şi se îndreaptă spre câştigarea campionatului la pas, neavând niciun fel de emoţii în acest sens. Trupa din „Arini” bate recorduri peste recorduri şi nu are contracandidată la şefie, aflându-se în postura unui alergător de cursă lungă ce şi-a depăşit oponenţii cu o tură de stadion!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu cele 11 victorii consecutive şi maximum de puncte, Şurianu şi-a asigurat deja titlul de campioană a turului, aflându-se la diferenţă considerabilă de celelalte formaţii de pe podium Transalpina Şugag (cu un meci mai puţin) şi Viitorul Spicul Daia Română, ce sunt la 11 puncte în spatele primei clasate. Un asemenea parcurs (jumătate de campioant cu succese pe linie) a mai izbutit doar Performanţa Ighiu, condusă de Adorian Himcinschi, în primăvara anului 2015, când a câştigat toate meciurile din retur, tranşând în favoarea sa lupta pentru campioana judeţului, cu Mureşul Vinţu de Jos, condus de… Mihai Manea. Cu două runde înainte de încheierea turului, antrenorul albaiulian Mihai Manea se mândeşte cu faptul că n-a cunoscut gustul eşecului pe banca tehnică a Sebeşului în 2016.

*Dominaţie categorică, fără rival

În dreptul elevilor lui Mihai Manea şi Doru Oancea stau recordurile, diferenţa de puncte, prolificitatea ofensivei (52 de goluri în Mihai Manea Surianu Sebes 111 runde), singurul capitol unde gruparea din Sebeş nu este prima în Liga a IV-a fiind defensiva, CIL Blaj având numai 6 goluri primite (iar Şurianu – 7 goluri). Şurianu Sebeş are, de departe, cel mai bun lot din judeţ, unul chiar de nivelul eşalonului terţ, unde tinde să ajungă, singurul semn de întrebare fiind dacă va încheia campionatul cu maximum de puncte. Diferenţa valorică între Şurianu Sebeş şi restul competioarelor este evidentă, şi probabil că un meci între Şurianu 1 şi Şurianu 2, o variantă utopică, ar fi mai dificil de câştigat, decât o confruntare cu careva dintre celelalte combatante din al 4-lea eşalon.

Şi parcă niciodată în ultimul deceniu în Liga a IV-a Alba nu s-a instalat o asemenea hegemonie, precum în această ediţie de campionat, una dominată categoric de Şurianu Sebeş, ce nu are rival. În stagiunile anterioare am avut dueluri încinse, tranşate la potou, lupte pentru promovare lămurite abia spre final, cu mai multe competitoare implicate, precum Mureşul Vinţu, Şurianu Sebeş şi Viitorul Sîntimbru (2015-2016), Performanţa Ighiu şi Mureşul Vinţu de Jos (2014-2015), Europa Alba Iulia şi CSO Cugir (2011-2012), Performanţa Alba Iulia, Europa Alba Iulia şi CSO Cugir (2010-2011). Excepţiile s-au numit Industria Galda Surianu Sebes - Industria Galda 37de Jos (2013-2014), CSO Cugir (2012-2013), Performanţa Alba Iulia (2009-2010), grupări desprinse în învingătoare mult mai devreme.

*Cl. Oara şi Val. Drăgan, împreună, mai mult decât jumătate din Liga a IV-a

Trupa din „Arini” oferă şi primii doi marcatori ai stagiunii în aceste 11 runde, Claudiu Oara – 13 goluri şi Vali Drăgan (golgheterul sezonului trecut) – 12 goluri, respectivii atacanţi reuşind împreună aproape jumătate din totalul golurilor înscrise de prima clasată. De altfel, duetul Cl. Oara – Val. Drăgan însumează 25 de reuşite (la egalitate cu ofensiva Interului Ciugud), adică mai mult decât jumătate din formaţiile ce activează în Liga a IV-a. Cei doi au înscris mai mult decât alte 7 formaţii din Liga a IV-a, fiind depăşiţi în respectivul top de numai 5 echipe: CS Ocna Mureş – 29 de goluri, Transalpina Şugag şi Viitorul Spicul Daia Română – 27, CIL Blaj şi Viitorul Sîntimbru – 26, lucru care dovedeşte de la sine despre forţa ofensivă a deja învingătoarei din acest campionat. Momentan nu se ştie însă dacă Şurianu Sebeş va mai fi nevoită să treacă prin furcile caudine ale unui baraj de promovare în Liga a 3-a, neştiindu-se încă modalidatea ce va fi adoptată de Federaţia Română de Fotbal.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea