Rămâi conectat

Curier Județean

În județul Alba, 15 anchete privind nereguli la referendum

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe rolul unităților de parchet de pe raza județului Alba au fost înregistrate 15 cauze ce vizează încălcări ale legii cu ocazia referendumului pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu desfășurat la sârșitul lunii trecute.

Este vorba despre împiedicarea liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze, dar și infracțiuni din sfera penalului – fals în înscrisuri sub semnătură privată; uz de fals; fals material în înscrisuri oficiale și uzurpare de calități oficiale.

Astfel, potrivit datelor de la Parchetul General, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au fost înregistrate 5 cauze dintre care două au fost deja soluționate cu neînceperea urmăririi penale; la Parchetul de pe lânga Judecătoria Aiud – 2 cauze; la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj – 4 cauze (au fost dispuse soluții de netrimitere în judecată) iar la
Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni – 2 cauze.

Parchetele din întreaga țară au deschis aproximativ 260 de dosare de fraude electorale, 10 din acestea fiind cercetate de DNA.

Surse judiciare spun că în vizorul procurorilor sunt localitățile în care participarea la vot a fost de peste 100%. În acest sens, potrivit rezultatelor referendumului în județul Alba s-au înregistrat doar 2 cazuri, o secție de vot din comuna Scărișoara, sat Fața Lăzești, unde au votat 68 de persoane, față de 67 câte erau înscrise pe listele electorale și în comuna Rîmeț, sat Valea Mănăstirii, unde au votat 197 de persoane în timp ce pe liste erau înscriși 157 de alegători.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea