Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

În iulie, amenzi de aproape 11.000 de lei de la DSVSA Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba au controlat în luna iulie unitățile autorizate/ înregistrate sanitar veterinar din județ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, dr. Ioan Tătucu, au fost efectuate 80 inspecții la unități care produc, procesează, depozitează, comercializează produse de origine animală și non animală (ferme de animale, abatoare, unități de procesare carne, lapte, miere, unități de vânzare cu amănuntul, unități de alimentație publică, târguri de animale, piețe etc.) iar pentru neregulile depistate au fost aplicate 12 amenzi contravenționale în valoare de 10.920 lei.

Principalele deficiențe constatate au fost: nerespectarea condițiilor sanitare veterinare de întreținere a spațiilor de depozitare și valorificare; ambalare și etichetare necorespunzătoare a produselor de origine animală; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind protecția și bunăstarea în exploatații de găini ouătoare; neamenajarea și neîntreținerea, conform normelor sanitare veterinare a centrelor de colectare a animalelor; existența unor neconcordanțe între situațiile existente și atestările din documentele sanitare veterinare prevăzute de lege în cazul transporturilor de animale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea